Європейський Союз змінює посла в Україні

20 Квітня 2023, 08:58
Катаріна Матернова 970
Катаріна Матернова

Заступниця генерального директора Європейської комісії з питань розширення Катаріна Матернова підтвердила, що стане новим послом Європейського Союзу в Україні.

Про це повідомляє Європейська правда.

Матернова, яка є представницею Словаччини, у своєму Twitter поділилась публікацією про майбутнє призначення і зазначила, що для неї «велика честь» представляти ЄС в Україні у ролі наступного посла Європейського Союзу. 

На новину відреагував і словацький прем’єр Едуард Гегер. Він зауважив, що це чудово не тільки для Словаччини, але також для ЄС і України.

«Я глибоко переконаний, що завдяки вашим знанням і цінному досвіду ви станете великою перевагою для всієї команди в Києві», – зазначив Гегер у своєму Twitter.

Нинішній посол ЄС в Україні, естонський дипломат Матті Маасікас, обіймає цю посаду з 2019 року. Очікується, що Катаріна Матернова обійме нову посаду у вересні 2023.

Призначення Матернової є частиною регулярної ротації дипломатичних представництв ЄС у світі. Відповідно до стандартної практики ЄС, ротація дипломатів блоку відбувається кожні чотири роки і призначається головами Ради ЄС та Єврокомісії за пропозицією головного дипломата ЄС.

Матернову знають у Києві як одного з ключових друзів нашої держави у Брюсселі. Вона регулярно буває у Києві, давно опікується українськими питаннями та знає як недоліки, так і переваги нашої держави у порівнянні з державами ЄС та сусідами Союзу.

Читайте також: Українці можуть оформити паспорти у Словаччині та Чехії

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024