Українець, якому в Польщі загрожує довічне ув'язнення, проситься на війну з росією

24 Квітня 2023, 09:45
Українець, якому в Польщі загрожує довічне ув'язнення, проситься на війну з росією 912
Українець, якому в Польщі загрожує довічне ув'язнення, проситься на війну з росією

35-річний громадянин України, якому в Польщі загрожує довічне ув'язнення, попросив про екстрадицію, що піти на війну з росією.

Справу чоловіка почав розглядати Окружний суд в Любліні, й уже на першому засіданні обвинувачений у замаху на вбивство українець попросив про екстрадицію на батьківщину. Мотивував таке прохання тим, що хотів би піти воювати проти росії. Також додав, що вже брав участь у бойових діях у 2015 році, повідомляє Yavp.pl.

Якою буде реакція судово-правоохоронної системи Польщі на прохання українця, наразі невідомо. 

35-річного громадянина України звинувачують у замаху на вбивство та крадіжці. Сталося все 1 березня 2022 року в селі Козлувка Любартівського повіту Люблінського воєводства. Тоді чоловік розпивав спиртне разом з громадянином білорусі й під час цього завдав йому кілька ударів ножем в область грудної клітки та руки, спричинивши тілесні ушкодження, які могли стати смертельними. Також обвинуваченому інкримінують, що після цього він присвоїв собі речі потерпілого – повербанк, телефон і гаманець з грошима.

Українець у суді не визнав своєї провини й пояснив, що білорус першим на нього напав, а ножові поранення були завдані тому вже під час боротьби. За версією обвинуваченого, коли він відібрав у потерпілого ножа, той одразу вибіг на вулицю. Також громадянин України наголосив, що не крав чужих речей, а начебто лише підняв ті, які були розкидані на підлозі, й серед них опинилися предмети, що належали білорусові.

Єдине, в чому зізнався обвинувачений, що після вищевказаного інциденту хотів повернутися в Україну, однак невдовзі був затриманий поліцією. 

У Польщі 35-річний українець і раніше мав неприємності з законом через керування автомобілем у нетверезому стані.

Читайте також: У Польщі запрацював ще один стаціонарний центр обслуговування ДП «Документ»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024