«Маємо підготувати проєкт відбудови України»: Зеленський виступив на Конференції у Римі

26 Квітня 2023, 15:43
Зеленський виступив на Конференції у Римі 654
Зеленський виступив на Конференції у Римі

Президент Володимир Зеленський виступив онлайн перед учасниками Двосторонньої конференції з відновлення України в Римі (Італія).

У своєму виступі очільник держави наголосив, що «всі ми різні за віком, статусом та вподобаннями, але об’єднані одними прагненнями – всі ми хочемо свободи та розвитку, миру та безпеки для своїх дітей, рідних, міст та громад…», інформує журналістка Район.Закордон.

«Усім зрозуміло, чим має завершитися ця війна, яку росія розв’язала проти України і проти всього нашого спільного європейського дому, який дав шанс на мирне життя і процвітання усім європейським народам. Я не маю сумніву, що ми здатні перемогти, бо ми не тільки віримо у свої сили, а міцно стоїмо і захищаємо наші спільні цінності у єдності хто зберігає єдність і не втрачає міцності, той перемагає... Ми маємо зробити все, щоб ця російська війна закінчилася російською поразкою. А для цього ми вже цього року маємо зробити все по максимуму, щоб підготувати наймасштабніший проєкт в Європі – проєкт відбудови України», – зазначив Зеленський.

У своїй промові президент наголосив, що нині у світі є попит на нові стандарти безпеки. 

«Щоб кожна країна могла захиститися від буд яких проявів агресії, терору чи стихії. Ми в Україні створюємо такі стандарти безпеки», – зазначив президент і навів п’ять прикладів, які демонструють практичний сенс створення  стандартів безпеки. Це енергетика, власне будівництво, технології, глобальні ринки та глобальний розвиток.

Під час Конференції президент Зеленський запросив Італію будувати нову безпеку разом із українцями. Запросив італійські бізнеси, інвестиції, італійський досвід уже зараз приходити в Україну.

Нагадаємо, Українсько-італійська конференція з відбудови України проходить 26 квітня в Римі.

Українська делегація на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем надасть інформацію безпосередньо про те, що необхідно для відновлення країни. Участь у заході беруть близько 700 гостей, включаючи представників ділового світу, основних міжнародних фінансових інституцій і торговельних асоціацій.

Читайте детально в ексклюзивному репортажі Італія інвестує в економічне диво України: головні цифри і заяви Римської конференції з відбудови

***

Участь редакції Район.Закордон в Українсько-італійській конференції з відбудови України стала можлива за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX. Також дякуємо за організацію зустрічей в Римі політичному аналітику Європейського парламенту Олександру Лазуці та Тібо Музергу-старшому раднику офісу Міжнародного Республіканського Інституту в Римі. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024