Естонія закриває більшість інформаційних пунктів для біженців

27 Квітня 2023, 14:30
Естонія закриває більшість інформаційних пунктів для біженців 377
Естонія закриває більшість інформаційних пунктів для біженців

Департамент соціального страхування Естонії повідомив, що 28 квітня завершує роботу інформаційний пункт для біженців на Талліннському автовокзалі. 

Пункти у Тарту, Пярну та Йихві закриються 30 квітня, повідомляє ERR з посиланням на керівника відділу з кризового регулювання Департаменту соціального страхування Вадима Іванова.

Він нагадав, що інфопункти з прийому біженців були відкриті минулої весни, коли в Естонію в'їжджало в середньому понад п'ятсот біженців щодня. 

«Тепер до Естонії прибуває в рази менше біженців, які звертаються за статусом тимчасового захисту безпосередньо до бюро Департаменту поліції та прикордонної охорони, також вони все рідше потребують тимчасового розміщення», – сказав Іванов.

За його словами, минулого тижня інформаційні пункти відвідали всього 45 осіб. При цьому в окремі дні там не було жодного відвідувача.

«Ми обговорили ситуацію з префектурами та місцевими самоврядуваннями в Таллінні, Пярну, Тарту та Йихві. Встановили, як надалі вестиметься прийом нових біженців, визначили роль Департаменту соціального страхування у підтримці кожного біженця відповідно до його потреб. У разі, якщо потік біженців посилиться, ми із партнерами переглянемо внесені зміни», – запевнив посадовець.

Він уточнив, що біженці можуть звертатися по консультацію за телефоном 1247 (при дзвінку з іноземного номера +372 600 1247), в бюро обслуговування клієнтів Департаменту поліції та прикордонної охорони або соціального страхування.

Загальна інформація також доступна на сайтах www.kriis.ee, www.dopomoga.ee.

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024