Світовий конгрес українців закликав оголосити 9 травня Днем ганьби росії

28 Квітня 2023, 10:15
Світовий конгрес українців закликав оголосити 9 травня Днем ганьби росії 780
Світовий конгрес українців закликав оголосити 9 травня Днем ганьби росії
Світовий конгрес українців (СКУ) з урахуванням загроз та викликів, що виходять від російської політики, пропаганди та дезінформації, закликав зупинити російську кампанію «безсмертний полк», зокрема в державах-членах ЄС, а 9 травня оголосити Днем російської ганьби. 

Про це йдеться на сайті СКУ.

Таким чином цьогоріч СКУ продовжує світову кампанію #RussianShameDay, започатковану у 2022 році, метою якої є поширення правди про страшні злочини, які росія чинить у неспровокованій геноцидній війні проти українського народу.  

«У своїй політиці на окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли та знущання з мирного населення, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей, руйнування храмів та інших релігійних об’єктів, знищення культурної спадщини, масові депортації цивільного населення», – нагадали у Конгресі.

У зв’язку з цим СКУ закликає всіх українців та друзів України звернутися до урядів і політичних лідерів миролюбних країн світу з метою, щоб:

  • визнати російські воєнні злочини та звірства в Україні геноцидом українського народу
  • визнати росію державою-спонсором тероризму / терористичною державою
  • визнати Групу Вагнера міжнародною терористичною організацією
  • створити спеціальний Міжнародний трибунал з воєнних злочинів росії, який би розслідував злочини російської федерації, її керівництва, а також усіх винних у вчиненні воєнних злочинів та злочинів проти людяності в Україні.

СКУ просить усіх прихильників України, від звичайних користувачів соцмереж до представників міжнародних організацій, до впливових інфлюенсерів та медіаперсон, підтримати кампанію, поширюючи правдиві свідчення жертв російського тероризму та інформацію про #RussianShameDay в соціальних мережах з одним простим повідомленням: «Вимагаємо справедливості #RussianShameDay». 

Читайте також:  Європейський конгрес українців попередив про появу сумнівних проукраїнських організацій

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024