На 16 пунктах пропуску через кордон запускають єЧергу

03 Травня 2023, 10:15
На 16 пунктах пропуску через кордон запускають єЧергу 1177
На 16 пунктах пропуску через кордон запускають єЧергу

Уряд запускає на 16 пунктах пропуску в західному напрямку електронну систему перетину кордону єЧерга, що була успішно протестована на двох пунктах пропуску.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«На 16 пунктах пропуску в західному напрямку ми запускаємо електронну систему єЧерга. З кінця минулого року вона була успішно апробована на двох пунктах пропуску. Тепер єЧерга стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон», – сказав Шмигаль.

За його словами, після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

«Переваги єЧерги для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача, колосальна економія часу. Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Переваги для держави: впорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків», – підкреслив Прем'єр-міністр.

Шмигаль упевнений в тому, що єЧерга стане універсальною системою для всіх видів транспорту. 

З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024