Німецький оборонний концерн хоче виробляти в Україні системи ППО та танки

10 Травня 2023, 10:25
Німецький оборонний концерн хоче виробляти в Україні системи ППО та танки 449
Німецький оборонний концерн хоче виробляти в Україні системи ППО та танки

Найбільша німецька збройна компанія Rheinmetall планує у майбутньому мати можливість виробляти танки, зенітні системи та боєприпаси в Україні.

За словами гендиректора концерну Арміна Паппергера, плани щодо виробництва озброєнь безпосередньо в Україні набувають реальних обрисів. Він має намір підписати контракти про співпрацю та створення спільних підприємств з українськими компаніями вже найближчими тижнями, заявив Паппергер у вівторок у Дюссельдорфі під час онлайн зустрічі акціонерів, пише ділове видання Handelsblatt

Йдеться про спільні підприємства з виробництва автомобільних систем, ППО та боєприпасів. 

«Таким чином ми даємо Україні можливість захищатися в середньостроковій і довгостроковій перспективі», – цитує видання керівника концерну.

Інвестиції в нові заводи надходитимуть від української держави.

Як конкретний приклад Паппергер навів оголошений уже пару місяців тому план виробництва в Україні основних бойових танків типу Panther. Згідно з планами Rheinmetall, це може бути до 400 одиниць на рік. Попередні переговори з Києвом щодо проєкту танка керівник оцінив як перспективні. Він переконаний, що в найближчі десять років попит з боку України буде дуже високим.

Група має дуже великі потужності для танкових боєприпасів і артилерії, сказав гендиректор. Наразі виробляється 150 тисяч танкових боєприпасів, для артилерії - 600 тис. снарядів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024