Вірменія та Азербайджан заявили про ескалацію на кордоні, повідомляють про поранених

11 Травня 2023, 10:15
Вірменія та Азербайджан заявили про ескалацію на кордоні, повідомляють про поранених 407
Вірменія та Азербайджан заявили про ескалацію на кордоні, повідомляють про поранених

Міністерство оборони Вірменії заявило, що Збройні сили Азербайджану з 6 години ранку четверга почали обстрілювати з мінометів і артилерійських знарядь вірменські позиції, розташовані в напрямку Сотка в Гегаркунікській області країни.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Радіо Азатутюн.

Прессекретар Міноборони Вірменії Арам Торосян заявив, що станом на 8 годину з вірменської сторони є троє поранених у результаті азербайджанських обстрілів.

За його словами, Збройні сили Азербайджану також відкрили вогонь у напрямку машини швидкої допомоги, в якій перебував поранений військовослужбовець.

Станом на 9:00 підрозділи ЗС Азербайджану продовжують вести артилерійсько-мінометний вогонь по вірменських позиціях, розташованих у напрямку Сотка, зазначили в оборонному відомстві Вірменії, додавши, що на інших напрямках ситуація відносно спокійна.

У Міноборони Вірменії також спростували поширену азербайджанськими ЗМІ інформацію про те, що вірменська сторона використовує іранські безпілотники.

Міністерство оборони Азербайджану зі свого боку повідомило, що «внаслідок прицільного вогню з боку супротивника був важко поранений в голову військовослужбовець надстрокової служби азербайджанської армії». У Баку звинуватили Єреван у порушенні режиму припинення вогню.

«З ранку 11 травня збройні сили Вірменії, ще більше нагнітаючи обстановку, ведуть мінометний обстріл позицій азербайджанської армії з позицій у Зодському напрямку Басаркечарського району. Підрозділи азербайджанської армії вживають необхідних заходів у відповідь», – ідеться в повідомленні Міноборони Азербайджану вранці 11 травня.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024