Рятувальники отримали чергову партію гуманітарної допомоги від Французької Республіки

14 Травня 2023, 10:14
Рятувальники отримали чергову партію гуманітарної допомоги від Французької Республіки 252
Рятувальники отримали чергову партію гуманітарної допомоги від Французької Республіки

 

Уряд Франції непохитно підтримує Україну у питанні ліквідації наслідків повномасштабної незпровокованої війни, яку проти нас розв’язала росія.

Відтак, 10 травня, за участі Голови ДСНС Сергія Крука та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Франції в Україні пана Етьєна де Понсена відбулася церемонія передачі чергової партії гуманітарної допомоги для українських рятувальників. Про це пише Державна служба України з надзвичайних ситуацій

«Це вже 5-та частина гуманітарної допомоги від Уряду Франції у вигляді пожежно-рятувального спорядження, дихального обладнання, аварійно-рятувального інструменту та приладів для пошуку постраждалих з-під завалів. Я щиро дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Французької Республіки в Україні Етьєну де Понсену за підтримку. За цей час він став справжнім другом для наших рятувальників та амбасадором ДСНС», – зазначив Сергій Крук.

Він додав, що отримана гуманітарна допомога, спільні навчальні та безпекові проєкти — це все посилює наших рятувальників та дає змогу швидко інтегруватися в Механізм цивільного захисту ЄС.

Своєю чергою, пан Етьєн де Понсен підкреслив, що Франція буде поряд з Україною, демонструватиме свою солідарність і буде підтримувати нашу країну стільки, скільки знадобиться до Перемоги.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни Французькою Республікою було надано гуманітарну допомогу для ДСНС у вигляді 76 одиниць пожежно-рятувальних та медичних автомобілів, моторні човни, генератори різної потужності, пожежно-рятувальне спорядження, зокрема, речове та медичне, аварійно-рятувальне обладнання тощо.

Також французькі фахівці залучені до навчань та тренінгів для спеціалістів з підводного розмінування та кінологічних служб ДСНС. З огляду на те, що нові виклики вимагають постійної роботи над удосконаленням професійних навичок, українські рятувальники  активно працюють над цим разом із європейськими партнерами. Це особливо актуально в контексті приєднання України до Механізму цивільного захисту ЄС.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024