У Польщі знайшли боєголовку російської ракети, що впала в лісі

19 Травня 2023, 17:30
У Польщі знайшли боєголовку російської ракети, що впала в грудні під Бидгощем 788
У Польщі знайшли боєголовку російської ракети, що впала в грудні під Бидгощем

У Польщі знайшли боєголовку від російської ракети, яка впала в лісі під Бидгощем ще у грудні. Зараз її досліджують відповідні установи.

Деталі розповів глава канцелярії президента Польщі Павел Шрот. Він зазначив, що боєголовка має одну особливість, пише Polsat News

«Щодо боєголовки – вона знайдена, її досліджують відповідні установи. Вона особлива, тому що зроблена з бетону», – сказав Павел Шрот.

Керівник канцелярії президента повідомив, що він «припускає, що вона була встановлена в такій формі, щоб ця стара модель ракети могла ввести в оману українську протиповітряну оборону».

Як він запевнив, вибухівки в ній не було.

На запитання журналіста про наслідки, пов'язані з ракетною справою, глава кабінету президента Дуди відповів, що в канцелярії президента не було пропозицій про відставку генерала, генералітету або міністра національної оборони Маріуша Блащака.

Павел Шрот зазначив, що не очікує прохань про відставку. І, як він зазначив, представники уряду прямо говорять, що, з огляду на позицію, сформульовану президентом, висування подібних вимог наразі є невиправданим.

Розслідування справи забрали у військових прокурорів. У п'ятницю оголосили, що справу взяла на себе Національна прокуратура.

Як повідомлялося, за даними Міністерства національної оборони Польщі, неподалік міста Бидгощ (північ Польщі) у лісосмузі 25 квітня виявлено елементи військового об’єкта. Генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро наголосив, що військовий відділ окружної прокуратури в Гданську під наглядом Національної прокуратури РП порушив справу щодо залишків повітряного військового об'єкта, знайденого в лісі неподалік Бидгоща. Ліс, де виявлено невідомий військовий об’єкт, оточили військові, туди нікого не пропускають.

За неофіційними даними RMF24, у лісі впала ракета класу «повітря-земля». Її виявили 25 квітня, однак впасти вона могла ще раніше, навіть на кілька днів чи тижнів. Як зазначається, спочатку польські військові вважали, що це дрон, однак потім дійшли висновку, що це можуть бути елементи ракети. На уламках є написи російською мовою. Наразі невідомо, чи вона вибухнула. Відомо, що навколо місця падіння об'єкта є велика дірка в землі, як після вибуху бомби.

Читайте також: У Польщі в лісі знайшли уламки об’єкта, схожого на ракету

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024