Юні туристи Боратинської громади тріумфували на міжнародних змаганнях в Литві

21 Травня 2023, 09:14
«Жигунас – 2023» 530
«Жигунас – 2023»

Повернулися юні туристи Боратинської громади з міжнародних змагань з пішохідного туризму серед школярів «Жигунас – 2023» які проходили в Литві

Про це йдеться на сайті громади.

На цьому заході боротьбу за першість у складі збірних команд Волині в чотирьох вікових групах вели представники Боратинського ліцею та Промінської гімназії (тренери Віталій Гнатюк та Володимир Казаков). В програмі заходу особисті та командні змагання на дистанції «Смуга перешкод», командні змагання на дистанції «Крос-похід» та нічне орієнтування.

За головні нагороди змагань змагалася 41 команда з Латвії, Литви та України. В молодшій віковій групі перемогу святкувала команда області, у складі якої виступали Дарина Казакова та Тимофій Савонік (Промінська гімназія). В наймолодшій групі срібні нагороди виборола команда у складі якої були Арсен Луппов, Діана Мельник та Артем Гордей (Промінська гімназія), бронза в команди, в якій виступали Захар Кривдюк та Артем Ковальчук (Боратинський ліцей). Ще одна бронзова медаль у Юрія Черняка (Боратинський ліцей) який у складі команди виступав у старшій віковій групі.

В особистих змаганнях на дистанції «Смуга перешкод» перемогу святкувала Дарина Казакова, бронза в Арсена Луппова та Юрія Черняка. Юрій Черняк також був другим на змаганнях з нічного орієнтування.

Крім спортивної програми учасники мали можливість побувати на екскурсіях у Вільнюсі та Тракайському замку.

«Бажаємо успіхів нашим юним туристам, які показали гарний результат.Особлива подяка організаторам змагань за гостинний прийом та цікаві дистанції, а також Волинському обласному центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, який організував поїздку та його працівникам, які весь цей час опікали юних спортсменів», – йдеться в повідомленні.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024