Цьогоріч запустять ще один пункт пропуску на кордоні з Румунією

24 Травня 2023, 15:10
Цьогоріч запустять ще один пункт пропуску на кордоні з Румунією 422
Цьогоріч запустять ще один пункт пропуску на кордоні з Румунією

У Чернівецькій області вже до кінця цього року планують завершити реконструкцію та запустити в роботу пункт пропуску «Руська» на кордоні з Румунією.

Про це під час пресконференції повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, інформує Укрінформ.

«Що стосується КПП «Руська», то там уже є практично облаштований митний перетин кордону. Але він потребує невеличкої реконструкції. Проєкт цієї реконструкції уже завершений майже, проходить зараз експертизу. І я впевнений, що цього року ми проведемо всі реконструкційні роботи та запустимо цей митний перетин кордону до кінця року. Якщо все буде добре в країні», – сказав Запаранюк.

Посадовець також повідомив, що на завершальному етапі перебуває і проєктно-кошторисна документація на відбудову пункту пропуску «Шепіт» на гірській ділянці кордону з Румунією.

«Там залишилося провести певні міжнародні врегулювання призначення цього пункту пропуску. Вони є різні, і коли ми це врегулюємо, то розумітимемо і процес тривалості реконструкції», – зауважив начальник Чернівецької ОВА.

Паралельно із процесами узгодження документації на будівництво КПП «Шепіт», там активно розпочали відновлювати гірську ділянку дороги, яка веде до кордону з Румунією. Наразі проводять руслорегулюючі роботи для того, щоб укріпити береги, по якому буде проходити дорога. На відрізку близько 2,5 кілометри цієї ділянки дороги роботи вже практично завершили. І далі працюють над облаштуванням більш чистових робіт.

Ще один амбітний проєкт, який стосується нових перетинів кордону - це проєкт реконструкції пункту пропуску «Біла Криниця», який буде розрахований для перетину вантажного автотранспорту. Для цього розробляють спільний проєкт розбудови всієї інфраструктури цього митного перетину кордону разом із румунською стороною. Кошти на будівництво планують залучити з Європейського Союзу.

«По проєктним потужностям пункт пропуску "Біла Криниця" зможе перетинати до 1200 вантажівок за добу. Це буде максимальна потужність. Для того, щоб досягти такої пропускної спроможності, такий самий дзеркальний проєкт має бути і з румунської сторони. Зараз ми проводимо консультації з комісарами Європейського Союзу для того, щоб і наша, і румунська сторона отримали відповідне фінансування на цей проєкт», – пояснив Запаранюк.

 
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024