США просять Україну не використовувати надану ними зброю на території Росії

26 Травня 2023, 09:15
Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі 245
Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі

США продовжують наполягати на тому, щоб надана ними зброя не використовувалася на території Росії.

Про це за підсумками онлайн зустрічі Контактної групи оборони України у форматі «Рамштайн» у четвер заявив голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, повідомляє Укрінформ.

«Правила, які ми визначили з українцями: не використовувати поставлені США озброєння для атак на географічній території Росії. Ми попросили українців», – підкреслив генерал.

Він визнав, що Україна веде війну на виживання. Але додав, що «це – українська війна; це не війна між США і Росією, між НАТО і Росією».

Захід, США підтримують Україну, надають озброєння, готують солдатів і надають консультативну допомогу, але це не прямий конфлікт між Сполученими Штатами та Росією.

Генерал заявив, що американська сторона не володіє достатнім обсягом інформації щодо того, що відбулося в Бєлгородській області.

Нагадаємо, у четвер 25 травня відбулося 12 засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн» під проводом Сполучених Штатів. Попередня зустріч відбулася 21 квітня у Німеччині.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024