Москву атакували дрони китайського виробництва, які прилетіли з Підмосков’я – InformNapalm

30 Травня 2023, 13:15
Москву атакували дрони китайського виробництва 657
Москву атакували дрони китайського виробництва

Розвідники міжнародної спільноти InformNapalm стверджують, що дрони, які вранці масовано атакували Москву, були китайськими та прилетіли зі східної частини Московської області.

Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на Телеграм-канал InformNapalm.

«Належність БПЛА, які зранку завітали у Москву, встановили. Вони – китайські й прилетіли зі східної частини Московської області», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у вівторок Слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві».

За даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників — більшу частину з них збила ППО в Підмосков'ї. Міноборони РФ заявило, що збито вісім дронів літакового типу. Скільки ще дронів було та що з ними сталося, у військовому відомстві РФ не уточнили.

У Москві після атаки дронів глушать сигнали супутникової навігації. На збої в роботі GPS скаржаться таксисти та водії. Для поліції оголошено план «Тайфун» — збирання особового складу, який залучається до ліквідації наслідків НС.

Також були повідомлення, що серед апаратів, що брали участь в атаці, були безпілотники нової моделі літакового типу, які використовують аеродинамічну схему «качка», оснащені бензиновим двигуном внутрішнього згоряння та несуть кумулятивні заряди КЗ-6. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024