Речника МЗС Польщі відсторонили від роботи після заяв про Волинь – ЗМІ

30 Травня 2023, 18:35
Речника МЗС Польщі відсторонили від роботи після заяв про Волинь – ЗМІ 1635
Речника МЗС Польщі відсторонили від роботи після заяв про Волинь – ЗМІ

Речника МЗС Польщі Лукаша Ясіну відсторонили від роботи, відправивши у безстрокову відпустку, після того, як він вимагав від президента Володимира Зеленського перепросити за Волинський злочин.

Про це, посилаючись на інформацію радіостанції RMF FM, повідомляє Європейська правда.

Лукаша Ясіну формально відправили у відпустку, але на невизначений термін.

Ясіну відсторонили від виконання обов'язків у зв'язку з його заявою в мережі, в якій він вимагав вибачень і більшого каяття від президента України Володимира Зеленського за Волинський злочин.

Посольство України назвало цю заяву «гідною жалю», і Ясіна, за інформацією радіостанції, більше не повернеться на посаду прессекретаря міністерства.

«Я ставлюся до цього особисто, тому що я майже родом з Волині і, хоча моя родина не волиняни, я виросла серед людей, які звідти втекли. Я пам'ятаю час, коли цей злочин не був проблемою, тому що він був маловідомим», – сказав Ясіна в інтерв'ю Onet 19 травня, відповідаючи на запитання про наближення річниці Волинського злочину.

«Я думаю, що з українського боку, і тут я буду дуже дипломатичним, все ще бракує розуміння того, наскільки це питання є дуже важливим для поляків», – підкреслив Ясіна.

Відповідаючи на запитання, чи повинен президент Володимир Зеленський вибачитися за Волинь, він сказав: «Це не було зроблено державою Україна, але президент Зеленський повинен взяти на себе відповідальність за це».

«Перепрошуємо і просимо про вибачення» – це, на думку Ясіни, має прозвучати з українського боку. «Ця формула дуже добре працює у випадку польсько-українських відносин, і її все ще бракує» – зазначив він.

Нагадаємо, що після того, як речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що Володимир Зеленський повинен вибачитися перед поляками за Волинь, з'явилася відповідь українського посла

«Будь-яка спроба нав'язати українському президенту або Україні те, що ми повинні робити щодо спільного минулого, є неприйнятною і прикрою», – заявив Василь Зварич.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024