Євросоюз приєднується до Стамбульської конвенції

01 Червня 2023, 15:30
Євросоюз приєднується до Стамбульської конвенції 175
Євросоюз приєднується до Стамбульської конвенції

Рада ЄС ухвалила рішення про приєднання Євросоюзу до Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської конвенції).

Про це повідомляється на сайті Європейської ради.

«Насильство проти жінок є неприйнятним. Такі дії не можуть мати місця у нашому суспільстві. Стамбульська конвенція є важливою віхою та каталізатором для дій. Сьогоднішнє рішення про приєднання ЄС демонструє наші зобов’язання щодо активізації дій проти гендерного насильства та допомоги його жертвам», – заявила міністр з питань гендерної рівності головуючої в ЄС Швеції Пауліна Брандберг.

Очікується, що приєднання ЄС до Стамбульської конвенції сприятиме посиленню зусиль країн ЄС у забезпеченні рівності між жінками та чоловіками та запобіганні будь-яким формам дискримінації на гендерній основі.

Стамбульська конвенція надає правові рамки для захисту жінок проти насильства та охоплює широкий спектр заходів, від збору інформації та підвищення обізнаності людей про це явище, до правових дій з криміналізації різних форм насильства проти жінок. Цей документ передбачає також заходи захисту жертв насильства та організацію служб з їх підтримки.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024