Папі Римському передадуть листи від родичів українських полонених

02 Червня 2023, 16:25
Папа Римський Франциск 1085
Папа Римський Франциск

Лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук передасть Папі Римському Франциску стислі повідомлення від родичів військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних із Криму та інших регіонів України.

Про це українська правозахисниця, голова Центру громадянських свобод і нобелівська лауреатка повідомила у Фейсбуці.

«За кілька днів матиму зустріч із Папою Римським у Ватикані. Їду туди на запрошення папського престолу. Раніше ми передавали йому в руки при різних нагодах листи із проханням сприяти звільненню наших полонених. Ми оформляли їх як офіційні звернення, колективні петиції за підписами рідних, відкриті листи», – зазначила Матвійчук.

За її словами, Ватикан направив миротворчу місію в Україну та Росію, «тож пріоритетним завданням цієї місії має бути повернення усіх українських військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних».

Матвійчук наголосила, що до цього часу слід вимагати від Росії дотримання усіх норм Женевських конвенцій, «щоби їх не катували, надавали медичну допомогу, забезпечували належні умови утримання тощо. Усе це зараз відповідно до свідчень звільнених з російського полону людей звучить як космос».

«Хочу передати Папі Римському стислі повідомлення від рідних військовополонених та незаконно ув’язнених цивільних людей із Криму та інших регіонів України. Тому хто із рідних хоче долучитися та йому написати, прошу заповнити цю гугл-форму. Усе перекладемо на його рідну іспанську та передамо », – зазначила нобелівська лауреатка.

Нагадаємо, в травні  Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край війні рф проти України.

Читайте також: Лицемірство Папи Франциска

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024