У Польщі на аукціоні продали унікальні шахи заради допомогти дітям з України

03 Червня 2023, 16:25
У Польщі на аукціоні продали унікальні шахи заради допомогти дітям з України 713
У Польщі на аукціоні продали унікальні шахи заради допомогти дітям з України

У Польщі на благодійному аукціоні продали унікальні шахи, зроблені краківським різьбярем Лукашем Вічаржем і підписані найкращим на сьогодні польським гросмейстером Яном Кшиштофом Дудою.

Ціна, яку заплатив переможець аукціону – 7 тисяч злотих. Усі виручені кошти підуть на організацію гуманітарного транспорту для допомоги дітям в Україні. Передусім, які втратили батьків на війні. Зокрема, за них придбають їстівні продукти, шкільне приладдя, іграшки, взуття та засоби гігієни, повідомляє Yavp.pl.

Ініціатором благодійного аукціону стала Фундація «TEAM KRAKÓW». Спеціально для нього й замовили шахи в краківського майстра. Фігури виконані в кольорах українського прапора й мають висоту 16 см. Вони вирізані з липи. Шахова дошка має розміри 60х60 см, вона інкрустованою шпоном.

Це – єдиний екземпляр шахів і другого такого не буде. В цьому й полягає їхня унікальність.

Лукаш Вічарж – єдиний виробник у Кракові та один із небагатьох у Польщі, чия майстерня різьблення по дереву створює унікальні шахові фігури ручної роботи. Вони є в багатьох колекціях світу, в т.ч в Японії, Новій Зеландії, США, Канаді чи Аргентині.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024