У Польщі біля військової частини виявили решкти повітряної кулі

04 Червня 2023, 09:40
У Польщі біля військової частини виявили решкти повітряної кулі 347
У Польщі біля військової частини виявили решкти повітряної кулі

У Вармінсько-Мазурському воєводстві на північному сході Польщі в суботу знайшли рештки невеликої повітряної кулі, яка могла потрапити на польську територію з боку білорусі.

Про це повідомила радіостанція RMF FM.

Об'єкт знайшли на кукурудзяному полі за кілька кілометрів від полігону і великої військової частини – навчального центру Сухопутних військ Польщі «Оржиш». Місце взяла під охорону поліція, а військові забрали кулю на експертизу.

За даними RMF FM, той, хто знайшов кулю, виявив, що до неї була прикріплена коробка з пінопласту і антена, а на самій кулі були написи кирилицею.

 

Речник Оперативного командування Збройних сил Польщі підполковник Яцек Горишевський підтвердив інформацію про виявлення об'єкта, схожого на повітряну кулю. За його словами, його помітила в полі на узбіччі дороги цивільна особа, яка викликала поліцію.

«Найімовірніше, це метеорологічна куля, але служби зараз у процесі перевірки об'єкта. Необхідно дочекатися завершення їхньої діяльності, щоб стверджувати це однозначно», – зазначив Горишевський, додавши, що радіолокаційне обладнання не виявило жодних порушень повітряного простору напередодні.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024