Україці, які втікають від російської агресії, можуть залишитись в Ізраїлі до кінця війни

05 Червня 2023, 08:15
Українці, які рятуються від російської агресії в Ізраїлі, зможуть залишатись в країні повністю легально до закінчення бойових дій. 387
Українці, які рятуються від російської агресії в Ізраїлі, зможуть залишатись в країні повністю легально до закінчення бойових дій.

Українці, які рятуються від російської агресії в Ізраїлі, зможуть залишатись в країні повністю легально до закінчення бойових дій.

Про це розповів посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, пише РБК-Україна 

Посол зазначив, що на початку війни Ізраїль прийняв велику хвилю репатріантів: близько 15 тисяч людей. 

«Вони досі усі знаходяться в країні на повністю легальних умовах. І доки триває війна, вони зможуть перебувати в Ізраїлі без жодних перешкод. Зараз відбувається, як мені відомо, навпаки: люди повертаються в Україну»,  – пояснив Бродський. 

Ізраїль продовжує приймати репатріантів – людей з єврейським корінням, які їдуть до країни за спеціальною програмою.  З України в Ізраїль можуть приїхати як євреї, так і члени їхніх сімей.

«Вони приїжджають до Ізраїлю згідно із законом про повернення. Така можливість існує завжди. З початком війни Ізраїль прийняв кілька тисяч репатріантів. Зараз, знову ж таки, такої великої хвилі тих, хто приїжджає, немає», – додав дипломат.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024