У притулку для біженців з України виникла пожежа

06 Червня 2023, 09:20
У притулку для біженців з України виникла пожежа/ джерело: mdr.de 1015
У притулку для біженців з України виникла пожежа/ джерело: mdr.de
У притулку для українських біженців, який розташовується у федеральній землі Тюрингія (Німеччина), на минулих вихідних сталася пожежа, є постраждалі.

 

Про це у своєму Фейсбуці написав посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

«Сьогодні мене сповістили про сумну звістку, що в одному з будинків, де проживають українські шукачі захисту у федеральній землі Тюрингія, виникла пожежа. Унаслідок цього прикрого інциденту, за попередньою інформацією, є постраждалі», – повідомив він.

За його словами, слідство триває, а деталі поки не розголошуються. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав Німеччину провести повне та швидке розслідування пожежі у притулку для українських біженців, а також розглянути можливість переселення українців до безпечнішого місця.

Про це він написав у Телеграмі.

«Висловлюю глибоку стурбованість щодо ситуації, яка виникла на федеральних землях Тюрингії та закликаю владу і правоохоронні органи Німеччини провести повне, неупереджене та швидке розслідування зазначеного факту, а також розглянути можливість переселення українців з притулку для біженців до більш безпечного місця», – наголосив Лубінець.

Крім того, він зазначив, що з огляду на те, що подібні ситуації виникають вже не вперше, вбачається за доцільне випрацювати системні рішення щодо забезпечення безпеки місць проживання українських громадян, що втекли від війни у Німеччині.

Уповноважений ВР з прав людини закликав до об’єднання зусиль зі встановлення всіх деталей інциденту та попросив залучити до вказаної роботи представників Посольства України, що буде націлене на інформування родин українських громадян про поточний стан ситуації.

Уповноважений ВР з прав людини також закликав до об’єднання зусиль зі встановлення всіх деталей інциденту та попросив залучити до вказаної роботи представників Посольства України, що буде націлене на інформування родин українських громадян про поточний стан ситуації.

Читайте також:  У Польщі в аварію потрапив бус з українцями

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024