США надаватимуть допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС

09 Червня 2023, 08:15
Евакуація в Херсоні/ GETTY IMAGES 842
Евакуація в Херсоні/ GETTY IMAGES

Сполучені Штати Америки впродовж трьох місяців надаватимуть фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС. 

22 500 000 гривень (приблизно 608 000 доларів США) грошової допомоги буде надано понад 1 000 домогосподарств, які постраждали від повені. Кожне домогосподарство отримає 2 200 гривень (60 доларів США) на людину протягом трьох місяців, загалом до п'яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах, – повідомляє Агенція США з міжнародного розвитку (USAID).

Зазначається, що аварійні та гуманітарні групи Агенції в Україні у перші ж години після підриву Каховської ГЕС розпочали надавати негайну допомогу в евакуації та гуманітарну допомогу цивільним.

Так, понад 14 тисяч людей у постраждалих районах були забезпечені питною водою, понад 7 тисяч людей у Херсоні та Миколаєві отримали гарячі обіди. Для підтримки рятувальних операцій на воді та розподілу екстреної допомоги було надано понад 10 тисяч літрів пального, а для забезпечення евакуації цивільних – пасажирські автобуси. 

«Міжнародні неурядові організації-партнери надають  грошову допомогу та гігієнічні набори евакуйованим. Ми зараз надаємо додаткові човни для підтримки рятувальних робіт. Наші партнери також розгорнули мобільні групи для підтримки евакуйованих дітей на вокзалах, під час транзиту та на станціях прийому», – підкреслили в Агенції. 

Також відомо, що Уряд США працює над планом доставки помп для критичної інфраструктури міста Херсон.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024