Канада продовжила режим безмитного ввезення товарів з України

09 Червня 2023, 19:55
Канада продовжила режим безмитного ввезення товарів з України 471
Канада продовжила режим безмитного ввезення товарів з України

Віцепрем'єр-міністерка Канади Христя Фріланд у п’ятницю оголосила про продовження ще на рік, до червня 2024 року, режиму безмитного імпорту товарів із України.

Така пролонгація покликана підтримати економіку України в умовах повномасштабного вторгнення РФ, йдеться в повідомленні уряду Канади.

Рішення канадського уряду забезпечить подальший безмитний імпорт українських товарів до Канади, зокрема сталі й товарів, постачання яких регулюється квотами.

Режим, запроваджений рік тому, тимчасово скасовує мита, антидемпінгові та компенсаційні мита, що застосовуються до імпорту українських товарів у Канаді.

 

Водночас після 9 червня 2023 року Канада не продовжуватиме митні пільги на товари, захищені урядом у межах системи керування пропозицією (тобто влада навмисне обмежує їхнє виробництво й квотує їхній імпорт) – зокрема яйця, м'ясо птиці та молочні продукти.

Як уточнила Фріланд, Канада дозволить Україні продовжувати безмитне постачання цих продуктів у межах квот Світової організації торгівлі, але буде стягувати мито з поставок понад ці квоти. Рішення не стосується товарів, відправлених до 9 червня 2023 року.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024