Шахраї на крові: польська принцеса-самозванка, псевдо генерал та російські спецслужби

29 Листопада 2022, 18:35
Анжеліка Ярославська Сапега 1251
Анжеліка Ярославська Сапега

Коли 24 лютого 2022 року російська федерація розгорнула повномасштабне вторгнення в Україну, багато країн відгукнулися на допомогу українському народу в його боротьбі. Уряд, благодійні організації, фонди та прості мешканці інших країн активізувалися, щоб підтримати Україну у її нерівному бою з російськими окупантами.

Але серед тих, хто готовий був щиро допомогти Україні, знайшлися й ті, хто вирішив скористатися трагічною ситуацією з корисливою метою.Саме трагедія України привела в рух безліч шахраїв, які, користуючись темою війни, стали збирати гроші, нібито на допомогу українцям. Серед великої кількості шахраїв, особливе місце зайняла не хто не будь, а сама княгиня.

Про це повідомляє «Інформаційний новігатор».

Польська княгиня Анжеліка Ярославська Сапега активно веде свої сторінки в соціальних мережах, на яких публікує свої фотографії, на яких вона в оточенні високопоставлених політичних діячів та зірок шоубізнесу. І ніхто не здогадався б, що це все обман, спрямований не тільки на те, щоб виманювати гроші, а й на інші цілі.

Шахрайка на крові

«Вперше про принцесу Анжеліку Ярославську-Сапегу почув у 2019 році, коли вона нібито від імені Польщі відвідала так званий «Міжнародний економічний форум», що проходив в окупованій Ялті з 17 по 20 квітня. Там вона представляла програму «Poland 3.0», спрямовану на об'єднання польських річок, автомагістралей та залізниць в одну транспортну мережу та будівництво найбільшого в Європі транснаціонального логістичного центру у Гожичках, а також висловлювала свою думку на підтримку створення спільної криптовалюти росії, Індії та Китаю», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Анжеліка Ярославська висловила думку з приводу антиросійських санкцій, зазначила, що: взаємні санкції неефективні та завдають шкоди вільній торгівлі; ведуть до посилення політичної напруги. 

  • підсилюють протекціонізм;
  • заохочують корупцію та зростання тіньової економіки;
  • викликали масове банкрутство польських фермерів.

Всі ці заяви ідеально вписувалися тоді в російську пропаганду. Про те, що санкції проти росії шкодять насамперед країнам, які їх запроваджують, а не самій рф, якій будь-які обмеження лише на користь.

У своєму Twitter, який пізніше сама Анжеліка і видалила, вона написала: «Я пишаюся тим, що можу офіційно представляти Польщу на Міжнародному економічному форумі в Ялті».

Але в МЗС Польщі тоді поспішили спростувати слова принцеси та заявили, що Анжеліка Ярославська «офіційно не представляла» Польщу: «Міністерство закордонних справ не було поінформовано про запланований від'їзд пані Ярославської до Криму».

Таким чином, Анжеліка Ярославська Сапега незаконно відвідала тимчасово окуповану росією територію Криму, взяла участь у заході, що організував російський режим з метою легалізації окупації та виголошувала промови, які вигідні російській пропаганді: про необхідність створення спільної валюти. При цьому нахабно брехала, що була офіційним представником Польщі.

Хіба ж це гідна поведінка царської особи?

Звісно, подібна поведінка не гідна царської особи. А особливо якщо враховувати те, що в минулому синоптикиня Анжеліка ніяка не царська особа, а свій титул вона отримала завдяки шлюбу з князем Егоном Сапегою. Щоправда, буквально за кілька тижнів цей шлюб розпався, але жінка продовжує досі використовувати для свого позиціювання приставку княгиня/принцеса.

Важливо розуміти і те, що на такому заході як Міжнародний економічний форум в окупованій Ялті не буває випадкових гостей. Практично всі запрошені – це особи, які співпрацюють із російським злочинним режимом, або безпосередньо фінансово та політично від нього залежать.

Наприклад, того далекого 2019 року на заході була присутня Маріон Марешаль Ле Пен, онука Жана-Марі Ле Пена, засновника націоналістичної проросійської партії «Національний фронт». Зараз ця партія називається «Національне об'єднання», а її очолює Марін Ле Пен, дочка Жана-Марі Ле Пена, відома своїм затятим євроскептецизмом, лобізмом інтересів росії в Європі та відкрито отримує російські гроші на політичну діяльність.

Також на заході були присутні Ірен Піветті та Віто Коменчіні з італійської «Ліги Півночі» Матео Сальвіні. Відомо, що ця партія також отримувала від росії гроші на передвиборчу кампанію, а контактували з депутатами від партії представники російської військової розвідки, пов'язані з Владиславом Сурковим.

Варто згадати і Стефана КойтераУдо ХеммельгарнаВальдемара Хердта та Франка Пасемана з неофашистської «Альтернативи для Німеччини» (АдГ), яка також тісно пов'язана з російськими спецслужбами.

І ось у такій чудовій компанії виявляється польська принцеса. Жахливий збіг?

Покровителі та контакти Анжеліки Ярославської Сапеги

Анжеліка Ярославська Сапега в політичному середовищі Польщі має покровителів, які представляють її проєкт «Польща 3.0» безпосередньо в Сеймі!

До таких належить Яцек Вілк, який є членом політичної сили «Конфедерація» і дуже відрізняється від багатьох польських політиків. Відрізняється незрозумілою та всеосяжною лояльністю до росії. Або цілком зрозумілою.

Яцек Вілк неодноразово закликав до зняття санкцій із росії, накладених за вторгнення в Україну та окупацію Криму. У 2018 році він, як не дивно, також брав участь в економічному форумі в окупованому Криму і так, як нібито офіційний представник Польщі давав інтерв'ю російському пропагандистському каналу Sputnik.

Саме Яцек Вілк організував у 2018 році візит до Сейму Польщі депутатів німецької проросійської правої партії євроскептиків «Альтернатива для Німеччини», а у 2020 році він став одним із рупорів польського антивакцинаторського руху. Як відомо, росія фінансувала антивакцинаторські рухи в інших країнах.

Тут слід зробити невеликий відступ і звернути увагу на те, що Анжеліка Ярославська Сапега очолила політичну партію «Біла троянда», опозиційну партії влади в Польщі, яка згодом трансформувалася у громадський рух, оскільки так і не змогла пройти реєстрацію.

Але важливим є те, що саме ця партія/громадський рух масово поширювали містами Польщі антивакцинаторську пропаганду.

Ще одним покровителем Анжеліки Ярославської Сапеги і, мабуть, основним є Богдан Венгжинек, президент дуже сумнівної організації Національний кластер інноваційних підприємств.

Богдан Венгжинек провів багато років у Сполучених Штатах Америки, а у 2005 році його навіть нагородили престижною премією «Польської діаспори в США» як «Активіст року»: «Він був видатним, надзвичайно активним польським громадським діячем та популяризатором польської культури в Америці, а також в Англії, Ірландії та Польщі».

Здавалося б, дуже значуща постать. Але, комічно те, що сконтактувати з ним неможливо, адже його акаунти в соціальних мережах не комунікують із незнайомими запитами, адреса електронної пошти Національного кластера інноваційних підприємств – неактивна, а наявні у відкритих джерелах номери телефонів – не відповідають.

Очевидно, що людина ховається від зовнішнього світу і виходить на зв'язок лише у тих випадках, коли це важливо та вигідно саме йому.

Цікаво й те, що офіс «Національного кластера інноваційних підприємств» знаходиться за тією самою адресою, що й «Польща 3.0» — вулиця Тварда у Варшаві.

Але куди цікавіше те, що у 2017 році Богдана Венгжинека було затримано за звинуваченням у тому, що він видавав себе за офіцера спецслужби ГРІМ, причому ветерана афганської війни, який нібито отримав тяжке поранення. Під таким амплуа він проникав у довіру заможних жителів Сілезії, пропонуючи охоронні послуги, а одержуючи доступ до їхнього особистого життя, потім починав їх шантажувати.

Кримінальну справу стосовно Богдана Венгжинека так і не розпочали, оскільки його жертви відмовлялися виносити факти особистого життя на загальне обговорення.

Загалом саме Богдан Венгжинек є як куратором Анжеліки, так і її вчителем. Адже практично всі хитрощі, якими користується жінка, використовував протягом усього свого життя Богдан. Наприклад, велика кількість фото з відомими людьми, політиками та зірками шоу-бізнесу для створення видимості близьких контактів з ними.

Також Анжеліка Ярославська Сапега, так само як і Богдан Венгжинек любить роздавати нагороди, якісь медалі та грамоти, які не мають абсолютно ніякої ваги та значення і є більш сувенірними виробами. Але на контрольованих Богданом та Анжелікою інформаційних майданчиках, а також у соціальних мережах, про це пишуть як про якесь урочисте вручення.

Ще одним покровителем Анжеліки Ярославської Сапеги є Мечислав Тадеуш Кочковський, голова Асоціації підтримки національної безпеки. Саме він вручив жінці Кільце Століття Незалежності Республіки Польща за внесок у розвиток республіки в рамках проєкту «Польща 3.0». Хоча, насправді ніякого внеску зроблено не було, оскільки сам проєкт – це лише мильна бульбашка, але про це докладніше пізніше.

Що ж до Мечислава Тадеуша Кочковського, то про нього можна сказати багато, досить зазирнути в його минуле. Так, у 1980 році він проходив курси фахівців для офіцерів контррозвідки Військової внутрішньої служби, а у 1981 був відправлений до Вищої школи КДБ у Москві, де успішно завершив академічний курс.

Польські журналісти не рідко пишуть про цього діяча і негативно про нього висловлюються. Зокрема дуже часто згадуються його контакти з російськими спецслужбами, зокрема – ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ).

Саме дана структура в росії в цілому займається вербуванням агентів і створенням контактів за кордоном. А німецьку партію «Альтернатива для Німеччини» безпосередньо пов'язують із діяльністю ГРУ.

І чого дивуватися? Контакти Анжеліки з людьми спровоковані діями російської військової розвідки, приїзд на форум до тимчасово окупованого Криму, де були присутні агенти впливу російських спецслужб з інших країн. Хіба цього мало, щоб запідозрити Анжеліку Ярославську в тому, що вона діє, в тому числі й на користь російських спецслужб?

У 2018 році Анжеліка Ярославська увійшла до складу наглядової ради City Security. City Security з 2010 веде свій бізнес у москві та санкт-петербурзі. Але, слід розуміти, що всі охоронні компанії росії повністю контролюються силовими структурами, ФСБ і ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ). І знову ГРУ на обрії?

До речі, коли в 2019 році Анжеліка Ярославська оголошувала про створення партії «Біла троянда», яка так і не була створена, як і все те, про що оголошує псевдо принцеса, на її руці красувався подарунок Мечислава Тадеуша Кочковського — Кільце Століття Незалежності Польща.

Дуже російський слід

Але на цьому зв'язку й контакти Анжеліки з представниками проросійських сил та особистостей, пов'язаних із російськими спецслужбами, не закінчуються. Але слід, про який піде мова в даному розділі, прямо вказує на зв'язок Анжеліки Ярославської з російськими агентами.

Сергій Вікторович Дворянов – президент Міжнародного дипломатичного клубу «Amicability» («Добросусідство»), виконавчим директором російсько-Корейської Ділової Ради, автор і ведучий програми «Діалог цивілізацій» на «Баланс-ТВ», автор і ведучий програми «Формула ймовірності» на ЛДПР-ТВ, голова Комітету зі ЗМІ Асамблеї народів росії, посол Миру у Федерації за загальний світ.

Але не варто обманювати себе. Всі ці його посади та діяльність мають не гуманітарний характер, а виключно прагматичний, оскільки він виконує функції куратора агентів впливу російської військової розвідки.

Прикриваючись різного роду гуманітарними місіями, він роз'їжджає світом і розширює агентурну мережу, вербує агентів, роздає цінні вказівки і формує їх порядок денний.

Зокрема, Сергій Дворянов координує діяльність низки політиків із партії «Альтернатива для Німеччини». Наприклад, йдеться про Гуннара Ліндеманна, депутата парламенту федеральної землі Берлін від партії «Альтернатива для Німеччини», відомого тим, що він брав участь практично у всіх заходах росії, які проводяться на тимчасово окупованих територіях.

У 2018 році Гуннар Ліндеманн відвідував тимчасово окупований півострів Крим у складі делегації «АдГ», потім взяв участь у так званому економічному форумі в Ялті, у 2019 р. розміщував окупований Донецьк і т.д.

Іншим учнем Сергія Дворянова є Бруно Бен Мубама, колишній віце-прем'єр Габона.

Крім того, Бруно Бен Мубама отримав нагороду «Посол миру» у москві імітації «Організації Об'єднаних Націй», фейкової структури створеної Сергієм Дворяновим, а так прийняв православ'я, перебуваючи в москві, причому Сергій Дворянов супроводжував його час релігійної церемонії.

І це лише небагато персонажів, якими займається Сергій Дворянов. Практично з ними з усіма має регулярні контакти та зустрічі Анжеліка Ярославська, беручи участь практично у всіх заходах, у яких є учасниками і вони.

Тобто, за якимось дивним і незрозумілим збігом, Анжеліка Ярославська бере участь у тих же заходах і постійно контактує з тими людьми, які є як агентами російської розвідки, так і безпосередньо розвідниками.

Анжеліка Ярославська потрапила не просто у 2019 році на економічний форум у Ялті, а потрапила на захід, де чужинцям не місце. Захід, де зібралися люди, завербовані російськими спецслужбами.

Ось Анжеліка Ярославська позує із Бруно Бен Мубама на форумі в Ялті.

А ось Анжеліка Ярославська і Гуннар Ліндеманн позують на саміті WHD, організатор якого так само діє за вказівками Сергія Дворянова. До речі, у 2021 році, аморальний та безпринципний Гуннар був удостоєний «Глобальної гуманітарної премії» від WHD.

Що в Ялті, що в Лондоні на саміті WHD, поряд із Анжелікою Ярославською завжди були не лише агенти російського впливу, а й їхній безпосередній куратор Сергій Вікторович Дворянов.

То хто ж ти тоді, польська псевдо принцеса? Чи не проєкт російських спецслужб, який дуже швидко розкрутили в Польщі, впровадили у шляхетну родину Сапег для отримання титулу, завдяки чому зараз на всіх рівнях користуються?

Польща 3.0

Анжеліку Ярославську часто згадують саме у контексті проєкту «Польща 3.0», який іноді помилково пов'язують із Ініціативою «Трьох Морів». Мечислав Тадеуш Кочковський вручив Кільце Століття Незалежності Республіки Польща саме за роботу проєкту «Польща 3.0» у рамках Ініціативи «Трьох Морів». Тобто вручив нагороду за те, чого, насправді, ніколи не було!

Один із керівників Ініціативи «Трьох Морів» Збігнєв Григлас без особливого ентузіазму згадує недовгу співпрацю з Анжелікою Ярославською Сапегою та проєктом «Польща 3.0»

За словами Збігнєва Грігласа, експерти «Польща 3.0» не професіонали, а дилетанти, які представляли вкрай незмістовні пропозиції. Сама ж Анжеліка Ярославська наполягала і навіть тиснула на керівництво Ініціативи «Трьох Морів», щоб серед запрошених експертів було якнайбільше представників «Польща 3.0», а також мала намір сама запрошених на заходи ініціативи гостей.

У результаті «Польща 3.0» загалом була виключена із зустрічей Ініціативи «Трьох Морів» і не має до цього проєкту жодного стосунку.

І це не єдиний приклад того, що «Польща 3.0» приписує собі участь у деяких проєктах та бурхливу діяльність, відношення до якої вона не має, а оголошені проекти, якої так ніколи не було реалізовано.

Наприклад, «Польща 3.0» надає собі проєкт зі створення польсько-українського вертольота, який так ніколи й не було створено. «Польща 3.0» нібито брала участь у будівництві радіотелескопа РТ+90 у Польщі, хоча це неправда. І «Польща 3.0» присвоює собі заслугу з лобіювання приєднання України до Ініціативи «Трьох Морів», хоча це лобіювання було лише вигадкою.

Анжеліка Ярославська неодноразово публічно заявляла, що в рамках програми «Польща 3.0» до кордону з Чехією буде продовжено залізничну лінію широкої колії, яка нині проходить від кордону з Україною до логістичного терміналу у СлавковіАнжеліка Ярославська запевняла, що реалізацію проєкту забезпечить компанія PKP LHS.

Ось тільки PKP LHS спростувала ці заяви і була здивована, що Polska 3.0 використовує логотип компанії без згоди.

У травні 2019 року «Польща 3.0» в особі Анжеліки Ярославської прийняла на себе шефство над дитячим відділенням лікарні у Ридултовах у Сілезії. Однак це шефство обмежилося лише аукціоном, на якому було продано модель літака Spitfire за копійчані дві тисячі злотих. Саме цією сумою Анжеліка Ярославська і допомогла лікарні, тоді як сама акція з дитячим відділенням їй допомогла залучити чималі кошти. Куди вони прямували? Не важко здогадатися.

До речі, звернули увагу на те, як багато України у проєктах, а точніше, аферах «Польща 3.0»? Зараз для Анжеліки Ярославської настав золотий час завдяки можливості нажитися на стражданнях українців. 

Вона також називає себе членом експертної Парламентської групи з підтримки розвитку водних шляхів. Але ще у 2019 році польський сенатор Єжи Вцисла заявив, що це не так, що «княгиня», що «Польща 3.0» не мають відношення до експертної групи.

Загалом брехня оточує проєкт «Польща 3.0» та його керівництво не лише за заслугами та фіктивною діяльності, а й неіснуючими адресами.

Наприклад, довгий час проєкт вказував своєю адресою вулицю Війська Польського у Мисловицях у Сілезії, хоча офісу «Польща 3.0» там давно вже не було. А не було тому, що власник приміщення видворив представників «Польща 3.0» за несплату оренди! Тобто успішний і титулований проєкт, який не здатний оплачувати оренду? 

Формально ж «Польща 3.0» знаходиться в одному приміщенні з «Національним кластером інноваційних підприємств» за адресою вулиця Тварда, у Варшаві.

Тобто всі ознаки того, що обидва проєкти-організації більше являють собою майданчики для шахрайства, ніж продуктивної діяльності. 

Анжеліка Ярославська Сапега заробляє на біді українців

Після відвідування економічного форуму в Ялті у 2019 році польська «княгиня» на якийсь час зникла з поля зору. Насамперед тому, що не брала участі в деяких скандальних заходах і перебувала у відносній тіні. Але все змінилося 24 лютого 2022 року.

24 лютого 2022 року російська армія вторглася в Україну, сіючи руйнування та страждання по всій країні. Зрозуміло, багато людей по всьому світу були готові надати Україні та українцям посильну допомогу і саме цими добрими намірами почали користуватися шахраї. 

Анжеліка Ярославська стала збирати благодійні внески для купівлі медичного обладнання з подальшим відправкою в Україну, або пожертвування на українців, які втратили житло, біженців, а також допомогу для армії. В якості свого портфоліо вона представляла свої фіктивні досягнення минулих років, а головним її алібі допомоги воюючої Україні був якийсь генерал-полковник, обвішаний різними нагородами, що регулярно волає про допомогу і дякує псевдо княгині.

Але, як і вся кар'єра Анжеліки Ярославської, так і генерал-половник української армії, якому вона допомагала, виявився фейком.

Фальшивий генерал-полковник, головний зв'язковий Ярославській в Україні, це шахрай Костельний Генріх Чеслав, який фактично проживає в Україні, але має ще й польське громадянство.

Він член фейкової організації НСЖУ, а також позиціонує себе як «керівник» «Польського товариства журналістів імені Юзефа Ігнатія Крашевського в Україні».

2013 року він створив громадську організацію «Міжнародна асоціація журналістів «Четверта влада», до якої міг вступити будь-який бажаючий, навіть не журналіст! Суть у тому, що після вступу новий член організації отримував посвідчення журналіста, що полегшувало отримання візових документів у консульських установах Республіки Польща. За надані послуги Генріх Костельний отримував грошову винагороду.

У 2016 році Костельний очолив обласний центр громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО», який до нього очолював відомий український сепаратист, агент російських спецслужб, який перебуває зараз у розшуку та переховується в росії – Ілля Ківа!

Цю організацію Ілля Ківа свого часу створив саме для того, щоб відмивати гроші, а також заробляти на гуманітарній допомозі.

Також Костельний неодноразово представлявся керівником Волинського штабу батальйону спецпризначення «Свята Марія». Батальйону відомого не стільки подвигами захисту України від окупантів, скільки скандалами викликаними махінаціями з гуманітарною допомогою!

Створюючи видимість громадської діяльності, фіктивний волонтер Костельний почав з 2017 року здобувати фіктивні нагороди, не державного зразка.І практично всі вони прикрашають його мундир генерал-полковника, створюючи для не посвячених видимість бойового, заслуженого генерала!

У 2017 році Костельний почав використовувати метод виклику співчуття у охочих жертвувати демонстрацією різноманітних жалісних листів від тих, хто страждає з проханнями про допомогу, а потім — листів подяки за надану допомогу. Костьольний використовує дуже часто саме листи, особливо від дітей, як аргументацію та підтвердження у процесі збирання благодійних коштів на території Польщі, які він нібито використовуватиме з метою придбання гуманітарної допомоги.

У 2018 році вибухнув скандал, коли волонтерів та ветеранів АТО у Луцьку обурило те, що Костельний вдягнув на себе військовий камуфляж і видавав себе за ветерана бойових дій.

З того часу Костельний носить в основному мундир генерал-полковника козачого війська, який не має жодного відношення до збройних сил України, але люди, які не знають, сприймають його як військового.

Дивно, але Костьольний проходить у Польщі за низкою кримінальних справ. Зокрема, у Польщі цього «волонтера» звинувачують за:

  • ст. 284 КК РП - присвоєння майна;
  • ст. 16 КК РП - вимагання повернення ПДВ;
  • ст.56 КК РП - надання неправдивої інформації до податкового органу;
  • ст. 62 КК РП – видача свідомо неправдивої фактури або користування такою статтею 565 КК РП – заподіяння шкоди комерційній компанії;
  • ст.270 КК РП - підробка документа;
  • ст.297 КК РП - вимагання кредиту

Але, незважаючи на такий рясний список звинувачень, Костельний безперешкодно відвідує Польщу і продовжує оббирати довірливих людей.

Спадкоємець

У міру того як шахрайство Анжеліки Ярославської приносило її злочинній групі дохід, вона не лише розширювала ареал своїх операцій, виходячи за межі Польщі та обманюючи людей у ​​Великій Британії, США і так далі, у неї почали з'являтися співучасники-спадкоємці.

Таким став молодий чоловік Макс Кіпріан Медер (Max Cyprian Meder), який спочатку виконував функції секретаря Анжеліки, а потім його стали вести по тій же лінії розвитку, надаючи абсолютно порожній посудині видимість якогось наповнення.

Коли Анжеліка Ярославська зосередилася на шахрайстві у Великій Британії та США Макса перенаправили в Україну. Тут він заміняв жінку, контактуючи з  Генріхом Костьольним.

Створюючи видимість гуманітарної допомоги Україні, Макс Кіпріан Медер та Генріх Костельний забезпечували Анжеліку необхідними фейковими фото та відео матеріалами, а для надання важливості та вагомості цієї діяльності лже-генерал навіть вручив Максу лже-нагороду.

Вручення різного роду брехливих нагород не державного, а сувенірного зразка – це улюблене заняття Анжеліки Ярославської. У цьому випадку вони вручають ці сувеніри один одному, створюючи фон бурхливої ​​та винагороджуваної діяльності.

Підсумок

Анжеліка Ярославська бреше про свої досягнення та свою діяльність. Привласнює титул, що не належить їй, то «княгиня», то «принцеса» і продовжує користуватися прізвищем колишнього чоловіка – Сапега. Від неї дистанціюються польські політики та влада країни, що поважають себе. 

МЗС Польщі неодноразово заявляло, що не має відношення до діяльності «княгині» і всі вони виключно її особиста ініціатива. Сама ж псевдо княгиня оточена особистостями, поміченими в контактах з російськими спецслужбами і безпосередньо брала участь у російських інформаційних та політичних акціях, організованих російською військовою розвідкою.

Анжеліку Ярославську оточує брехня та фальш, як аферистку глобального масштабу та очевидний шлейф із впливу російської розвідки.

Нині ж, коли Україна спливає кров'ю, Анжеліка Ярославська розгорнула масштабну, бурхливу діяльність із здирництвом грошей на трагедії українського народу, користуючись безмежним шахрайським досвідом та довірою. Довірою людей, які вірять у те, що вони спілкуються з шанованою людиною, яка бажає допомагати знедоленим та нужденним. Насправді ці гроші зникають у невідомому напрямку і не виключено, що беруть участь у кругообігу фінансування діяльності російської агентурної мережі в Європі.Але це вже зовсім інша історія та зовсім інше розслідування.

За півроку розплутування цього клубку, виявилася велика кількість взаємопов'язаних між собою персонажів, які у всьому світі діють як агентурна мережа російських спецслужб, у форматі «м'якої сили». Ті, хто прикривається благодійністю та іншими добрими ініціативами, вони лише збагачуються, а й просувають проросійські наративи, забезпечують фінансування агентурної мережі. І те, що викладено у цьому матеріалі, це лише вершина айсберга.

А поки що варто запитати…

То хто ж у такому разі Анжеліка Ярославська насправді з урахуванням усього вищевикладеного?

«Хоча, особисто мені відповідь більш ніж очевидна. Чи стане він очевидним для міжнародних правоохоронних органів, яким і слід припиняти подібну діяльність, але які поки що демонструють тотальну сліпоту та аморфність. Хотілося б, щоб очевидне стало і для них уже нарешті більш ніж просто явним, – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024