Польські спецслужби ліплять з журналістів «ШПИГУНІВ», а роспроп підхопив ідею

17 Березня 2024, 13:42
Польські спецслужби ліплять з журналістів «ШПИГУНІВ», а роспроп підхопив ідею 3948
Польські спецслужби ліплять з журналістів «ШПИГУНІВ», а роспроп підхопив ідею

Район.Закордон після кількох днів скандалу, який на рівному місці збурили польські спецслужби, депортувавши нас з Польщі та заборонивши в'їзд до Шенгену на п'ять років, зібрав реакцію польських спецслужб, медіа, юристів та навіть російських пропагандистів. 

Ні, польська сторона не перепросила та не визнала помилки. Понад те: скидається на те, що жорсткі дії проти нас мали на меті відохотити й українських, і польських журналістів цікавитися темою торгівлі ЄС та Польщі зокрема з росією. Газ та зерно з РФ їдуть до ЄС, доки кордон Польщі та України заблокований.

Нагадаємо, 7 березня у Польщі затримали журналістів інформаційного агентства Район.in.ua Юрія Конкевича та Олександра Пілюка за розслідування торгівлі між Польщею та Росією. У них вилучили особисті речі та робочу техніку. За словами журналістів, офіцери відмовили журналістам у зверненні до консула, редакції чи родичів.

Окрім того, Юрію Конкевичу та Олександру Пілюку заборонили в'їзд до країн Шенгенської зони на п'ять років. В Україну вони повернулися вночі 9 березня. Редакція Район.in.ua розпочала процес оскарження депортації, крім того, домагаючись повернення конфіскованої техніки.

Також редакція закликає переглянути матеріал на ютуб-каналі Район.in.ua Газ та зерно з РФ їдуть до ЄС, доки кордон Польщі та України заблокований

Міжнародна та Європейська федерації журналістів стали на захист Район.in.ua 

Дивіться також: 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024