Канада готова підтримувати реалізацію важливих проєктів для Закарпаття

10 Січня 2023, 12:41
Україна та Канада 1095
Україна та Канада

На Закарпатті з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Канади  в Україні Лариса Ґаладза-Кронін.

Про це пише голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Для нас велика честь приймати дипломатів найвищого рівня. Знаковим є й те, що пані посол має українське коріння та чудово спілкується українською, - йдеться в повідомленні.

Канада з перших днів широкомасштабної війни стала поряд з Україною у боротьбі за наш суверенітет і незалежність. Системна військова допомога та підтримка санкцій проти терористичного утворення рф щоденно допомагає перемагати ворога. Також важливим є й рішення Канади щодо визнання геноциду українського народу. Країна однією з перших ухвалила таке рішення.

Під час зустрічі очільник області  поінформував пані посла Ларису Ґаладза-Кронін про безпекову ситуацію на Закарпатті, ВПО, гуманітарні, освітні та соціальні проєкти.

Окремо зупинилися на ініціативах щодо розвитку економічного потенціалу краю. Презентували проєкти, котрі напрацювала команда, і ті, що вже реалізовуються чи були втілені минулого року.

Водночас обговорили й ті, які могла б підтримати Канада і котрі ефективно вплинули б на розвиток економіки нашого краю. Зараз, зокрема, ми зосереджені на економічних проєктах регіонального розвитку, які забезпечать створення нових робочих місць, розбудову виробництва, збільшення експорту та надходження податків у місцеві бюджети і як результат – підвищення фінансової спроможності територіальних громад та збільшення підтримки наших ЗСУ.

Пані посол була приємно вражена стратегічним підходом до питань розвитку економіки на регіональному рівні та подякувала за сформований каталог пропозицій від ОВА.

Домовилися про підтримку наших проєктів у Канаді й налагодження контактів для їх реалізації.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024