Фінляндія допоможе Естонії з українськими біженцями, прийматиме до 100 осіб на тиждень

15 Січня 2023, 11:01
Українські біженці 586
Українські біженці

Фінляндія буде приймати до 100 українських біженців з Естонії щотижня, оскільки можливості балтійської країни надавати основні послуги, такі як охорона здоров'я та освіта, стають обмеженими.

Про це повідомляє ERR, пише «Європейська правда»

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 66 тисяч українських біженців заявили про намір залишитися в Естонії, а не виїхати до інших країн, що є одним з найвищих показників на душу населення в Європейському Союзі.

До цільової групи насамперед входять громадяни України, які ще не мають тимчасового захисту або чинної посвідки на проживання в Естонії чи іншій країні.

 

Якщо в них є чинна посвідка на проживання, вони повинні будуть спочатку від неї відмовитися і потім подати заяву на отримання нової у Фінляндії.

До цільової групи не входять особи, які не мають права на тимчасовий захист, і громадяни інших третіх країн, якщо тільки вони не є членами сім'ї українського біженця. Також не входять до цільової групи неповнолітні та люди з особливими потребами без супроводжуючої особи, чий переїзд до Фінляндії був би занадто обтяжливим.

У Фінляндії біженцям нададуть можливість клопотати про тимчасовий захист і забезпечать усі супутні цьому необхідні підтримувальні послуги, повідомило Міністерство внутрішніх справ Естонії.

"Досі ми змогли забезпечити всім, хто прибуває, належний рівень підтримки та послуг, проте в міру того, як біженців ставало дедалі більше, ми вже вчасно й заздалегідь звернулися за підтримкою до наших північних сусідів. В останні кілька тижнів ми досягли домовленості про те, як рух біженців до Фінляндії може відбуватися, і найближчим часом Фінляндія очікує з нашого боку до ста біженців на тиждень", - сказав глава МВС Естонії Лаурі Ляенеметс.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024