Україна надасть гуманітарну й технічну допомогу Туреччині у зв’язку з потужним землетрусом

08 Лютого 2023, 10:40
Засідання Уряду 7 лютого 399
Засідання Уряду 7 лютого

За дорученням Президента Володимира Зеленського Україна надасть гуманітарну й технічну допомогу Туреччині у зв’язку з потужним землетрусом, який забрав життя тисяч людей. 

Йдеться про спрямування групи рятувальників і техніки для виконання найскладніших місій. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Наш обов’язок — бути солідарними, аби якнайшвидше подолати наслідки стихійного лиха. Ми пам’ятаємо тих, хто допомагає нам, і готові завжди приходити на допомогу нашим друзям і партнерам», - написав у своєму телеграм-каналі Шмигаль.

Крім того, Володимир Зеленський у розмові з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом висловив співчуття у зв’язку зі страшною трагедією, що спіткала народ Туреччини через землетруси. Глава України повідомив про рішення відправити до Туреччини загін нашх рятувальників і техніку.

"Українські фахівці мають відповідний досвід у подоланні наслідків природних катастроф і прибудуть до постраждалих регіонів у найкоротший час", - зазначив Зеленський.

Станом на ранок 8 лютого кількість жертв руйнівного землетрусу, який стався в Туреччині та Сирії, зросла щонайменше до 7726 осіб.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024