Американців просять покинути Росію, а французів – Білорусь

13 Лютого 2023, 18:36
Американців просять покинути Росію, а французів – Білорусь 2369
Американців просять покинути Росію, а французів – Білорусь
Посольство США у Росії закликало своїх громадян утриматись від поїздок до Росії, а тих, хто вже перебуває на території цієї країни – негайно залишити її. 

Про це повідомляється на сайті дипвідомства, передає Укрінформ. 

«Не в’їжджайте до Росії через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, потенційну можливість переслідувань і відбору громадян США для затримання посадовими особами служби безпеки Росії, свавільне застосування місцевого законодавства, обмежені польоти до та з Росії, обмежені можливості посольства допомагати громадянам США в Росії та можливість тероризму. Громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, повинні негайно виїхати», – йдеться в повідомленні.

У посольстві наголосили, що можливості уряду США з надання планових або невідкладних послуг громадянам США в Росії сильно обмежені, особливо в районах, віддалених від посольства США в Москві.

Також стало відомо, що Міністерство закордонних справ Франції закликало своїх громадян, які перебувають у Білорусі, негайно залишити країну.

Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«У контексті збройного наступу, розпочатого Росією проти України, і закриття білоруського повітряного простору, будь-які поїздки до Білорусі офіційно не рекомендуються», - зазначили в МЗС.

Французам, які перебувають у Білорусі, пропонується негайно залишити країну автомобільним транспортом через пункти перетину кордону з Литвою, Польщею або Латвією.

У разі необхідності, пасажири, які прибувають повітряним транспортом, повинні звернутися за виїзною візою до служб МЗС Білорусі.

Читайте також: «Грузинська мрія» і придністровський чиряк. Усі чекають перемоги України

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024