Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії

22 Лютого 2023, 19:15
Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії 1938
Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії

Виконавчий комітет Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) проголосував за зупинення членства Спілки журналістів Росії.

Федерація опублікувала заяву, в якій повідомила про зупинення членства Спілки журналістів Росії в організації за створення відділень на тимчасово окупованих територіях України.

Президент МФЖ Домінік Прадалі зазначив, що «МФЖ – організація, заснована на міжнародній солідарності, принципах співпраці між профспілками-членами та дотриманні прав усіх журналістів», а створення Спілкою журналістів Росії чотирьох відділень на тимчасово окупованих Росією територіях України «явно підірвали цю солідарність і посіяли розбіжності між братніми спілками».

«Довгий і послідовний шлях Національна спілка журналістів України (НСЖУ) щодо вигнання російського союзу з МФЖ, який ми вели від 28 лютого !!! 2022 року, сьогодні отримав позитивний однозначний результат.
МФЖ засуджує створення окупаційних відділень союзу журналістів Росії! І підтверджує повну підтримку українським журналістам та журналістським організаціям НСЖУ та НМПУ. Ганьба пропагандистам! Журналісти важливі!!!» – написав у фейсбуці голова НСЖУ Сергій Томіленко.
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024