Саудівська Аравія виділить Україні 400 мільйонів доларів допомоги

26 Лютого 2023, 19:15
Саудівська Аравія виділить Україні 400 мільйонів доларів допомоги 1151
Саудівська Аравія виділить Україні 400 мільйонів доларів допомоги

Пакет допомоги був оголошений під час першого офіційного візиту глави МЗС Саудівської Аравії з моменту встановлення дипломатичних відносин між країнами.

Про це заявив міністр закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принц Фейсал бін Фархан Аль-Сауд на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським сьогодні в Києві, інформує Район.Закордон з посиланням на главу Офісу президента Андрія Єрмака.

«Ми обговорили гуманітарні потреби українського народу, в тому числі надання двох пакетів гуманітарної допомоги загальною вартістю 400 мільйонів доларів. Сподіваємося, що ця допомога дійде до нужденних і допоможе вирішити гуманітарні проблеми. Сподіваюся, що це допоможе як внутрішньо переміщеним особам, так і тим, хто виїхав з України», – сказав міністр.

Згодом глава ОПУ Андрій Єрмак уточнив, що мова йде про гуманітарну допомогу на 100 млн доларів і забезпечення нафтопродуктами на 300 млн доларів. Під час візиту міністра було підписано два документи, які формалізували надання цієї допомоги Україні.

Принц Фейсал бен Фархан Аль Сауд також підкреслив, що Саудівська Аравія хотіла б зробити все можливе, «щоб зменшити гостроту військових дій».

«Ми також обговорили посередництво Саудівської Аравії у звільненні військовополонених ... Також ми ознайомилися з думками, які були викладені в мирній ініціативі Президента Володимира Зеленського, і сподіваємося, що вони стануть основою майбутнього врегулювання. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими друзями для того, щоб вирішити проблему війни, адже вона зачіпає не тільки Україну, вона зачіпає всіх, весь світ. Ми продовжимо робити все для зміцнення двостороннього співробітництва», – сказав міністр.

Керівник Офісу Президента зазначив, що Україна високо цінує відчутну допомогу в гуманітарній сфері.

«Це перший офіційний візит Міністра закордонних справ Королівства Саудівська Аравія в Україну з моменту встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами 14 квітня 1993 року. Ми розглядаємо це як важливе свідчення підтримки нашої держави, особливо в ці дні річниці повномасштабної агресії Російської Федерації», – сказав Єрмак.

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі наголосив, що сподівається на активізацію діалогу між країнами.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024