Наслідки «бавовни» в Мачулищах: росіяни хочуть забрати літаки з Білорусі

28 Лютого 2023, 14:35
Росіяни хочуть забрати літаки з Білорусі 561
Росіяни хочуть забрати літаки з Білорусі

Російські окупанти серйозно стурбовані через пошкодження літака ДРЛС А-50 на білоруському аеродромі «Мачулищі». 

Є непідтверджена інформація, що вони планують вивезти усі свої літаки на територію Росії. Про це 24 Каналу розповів засновник ініціативи BYPOL Олександр Азаров

За його словами, диверсію організували білоруські партизани. На початку повномасштабного вторгнення вони проводили рейкову війну проти російських окупантів на території Білорусі. Деяких учасників затримували і навіть стріляли по них на ураження. Тому диверсії на рейках призупинили і почали готуватися до інших операцій.

Як наголосив Азаров, самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко разом з силовиками зараз у шоковому стані. Вони досі не дають коментарів у державних ЗМІ щодо цього інциденту.

Зараз силовики намагаються відшукати виконавців диверсії і навіть затримують людей в населених пунктах поблизу Мачулищ. Однак партизани, які скоїли цю операцію, вже успішно виїхали з території Білорусі.

Він додав, що для ураження літака А-50 використали два саморобні дрони-камікадзе, які пошкодили середню та передню частину цього повітряного судна. Вже була навіть інформація, що Росія забрати власні літаки з території Білорусі. Але вона поки не підтверджена.

Нагадаємо, що про «бавовну»»на цьому аеродромі стало відомо вранці 26 лютого. Місцеві чати, очевидно, опісля вибухнули від повідомлень про те, що трапилось. Однак згодом їх почистили модератори. 

Читайте також: Біля білоруської авіабази «Мачулищі», звідки злітають російські винищувачі, чули вибухи

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024