Українська ДРГ в Брянській області: що відомо про чергову російську провокацію

02 Березня 2023, 20:05
Українська ДРГ в Брянській області: що відомо про чергову російську провокацю ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3597
Українська ДРГ в Брянській області: що відомо про чергову російську провокацю

Росіяни вигадали про начебто «перестрілку із українською ДРГ», яка проникла на територію Брянської області. Російські ЗМІ вже цілий ранок фантазують про «масштабні бої» та «загиблих із заручниками».

Район.Закордон з'ясував, що відомо про ймовірні провокації росіян в Брянській області.

Як повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками - Любечани та Сушани. Обидва ці населені пункти знаходяться біля українського кордону.

Першим про так зване «вторгнення» на територію Брянської області «диверсантів» заговорив губернатор регіону Олександр Богомаз.

Він заявив, що з України на територію села Любечани нібито «проникла українська ДРГ», здійснила обстріл автомобіля, внаслідок чого була поранена дитина і чоловік.

Фантазії росіян на тому не закінчилися, згодом почала з'являтися інформація, що так звана «група з 50 озброєних людей із жовтими пов'язками» зайшла на територію селища Сушани й взяла людей у заручники.

Росіяни також придумали, що у Сушанах «зав'язалися масштабні бої», нібито чули вибухи.

Проте жодного підтвердження цієї інформації так і не знайшлося.

*****

Згодом з'явилась інформація від російських спецслужб. Йшлося про те, що російські спецслужби у прикордонному з Україною Климівському районі Брянської області спільно з Міноборони проводять заходи щодо знищення озброєних «українських націоналістів», які нібито порушили державний кордон.

****

Речник Путіна Пєсков заявив, що той найближчим часом проведе екстрене засідання Ради безпеки РФ.

****

З'явилась інформація від Генштабу, що ЗСУ ведуть бойові дії виключно на території України.

«Усе, що відбувається в Росії, - це спротив місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки або інші причини, які не залежать від ЗСУ. Зокрема, повідомлення в інтернеті про події в Брянській області є зухвалою московською провокацією».

*****

Чергова порція вигадок від російських ЗМІ: два дрони ЗСУ нібито «підірвали камери спостереження» на кордоні з Брянською областю.

****

Пєсков повідомив, що Путін не планує проводити засідання Радбезу сьогодні. Також, у зв'язку із ситуацією у Брянській області, президент не поїде до Ставропольського краю, як було заплановано раніше.

*****

У мережі почали поширювати відеоролики (скриншот на головному фото) з яких можна зробити висновок, що так звана «ДРГ, що проникла у Брянську область», нібито виявилась російською.

Учасники на відео, називають себе «Російським Добровольчим Корпусом». Вони заявили, що прийшли як визвольна армія на свою рідну землю.

«Визволителі» пояснюють землякам, що ті «не раби, а вільні люди, які можуть боротися з путінським режимом».

****

ГУР називає інформацію про зіткнення у Брянській області «продовженням трансформації РФ, очищенням та звільненням її від диктатури Путіна»

«РФ сьогодні є таким утворенням, всередині якого є велика кількість міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти режиму Путіна і тих, хто його підтримує... Можливо, росіяни починають прокидатись, усвідомлювати щось і робити якісь конкретні заходи», – сказав представник ГУР Андрій Юсов.

*****

У соцмережах вже встигли висміяти цю фантастичну історію росіян про українську ДРГ у Брянській області.

*****

У Держприкордонслужбі теж заявляють про провокацію інформаційну провокацію, коментуючи події у Брянській області Росії.

«Ситуація на кордоні з Росією є контрольованою, інформація про якусь «українську ДРГ» на території РФ є інформаційною провокацією агресора», – сказав речник ДПСУ Демченко «Українській правді».

****

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter написав, що «проникнення української ДРГ» на територію Брянської області є провокацією російської влади.

«Історія про українські ДРГ в РФ – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність».

За його словами, тим часом партизанський рух в Росії стає сильнішим та агресивнішим. «Бійтеся своїх партизанів», – попередив Подоляк.

*****

російське пропагандистське агентство РИА Новости процитувало звернення путіна до учасників освітньої програми «Школа наставника»: «Здійснили черговий терористичний акт. Проникли на прикордонну територію і відкрили вогонь по цивільним».

Звертаючись до учасників освітньої програми «Школа наставника» Путін наголосив, що саме «такі люди ставили перед собою завдання позбавити Росію історичної пам’яті, позбавити історії, традицій, мови». 

***

Згодом те ж саме РИА Новости спростувало свій фейк про «обстріляний українською ДРГ автобус». Міністр освіти повідомив, що «жодного автобуса не було, стріляли по «Ниві».

*****

Ввечері ФСБ рф повідомила, що «вилазку українських націоналістів у Климівському районі Брянської області припинено: їх видавили на територію України, щоб уникнути жертв серед мирного населення та шкоди громадянській інфраструктурі, та завдали по них масованого артудару».

Також повідомили, що «в ході огляду місцевості після вилазки диверсантів було виявлено велику кількість вибухових пристроїв різного типу, йде розмінування».

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024