Українці можуть обміняти посвідчення водія у Туреччині

03 Березня 2023, 18:15
Українці можуть обміняти посвідчення водія у Туреччині 2202
Українці можуть обміняти посвідчення водія у Туреччині

Українці, які перебувають у Туреччині, мають змогу обміняти національне посвідчення водія у Стамбулі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

«Уже з 3 березня українці можуть обміняти національне посвідчення водія у Стамбулі. Послугу надають у мобільно-технічних комплексах ДП «Документ», – ідеться у повідомленні.

Прийом громадян здійснюється за попереднім записом онлайн.

Для обміну необхідно мати: паспорт громадянина України з зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання (якщо ж паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи); довідка платника податків — «ідентифікаційний код»; посвідчення водія, яке підлягає обміну; документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) – у разі зміни таких даних.

Співробітники ДП «Документ» у Стамбулі, отримавши від клієнта повний пакет документів, фотографують його та оформлюють заявку на обмін посвідчення водія, яку розглядає в Україні адміністратор сервісного центру МВС. У разі схвалення процедури за кордоном видруковують на спеціальному бланку новий документ, а старий вилучають.

Водночас у МВС звертають увагу на те, що якщо наявне посвідчення було видано до 2013 року, додатково проводиться запит-підтвердження дійсності посвідчення за місцем видачі. Відповідно, час надання послуги збільшується – задля отримання відповіді на запит.

Законодавство України передбачає строк у 5 днів на виготовлення нового посвідчення водія.

Читайте також:  Біженці з України в Польщі можуть подаватися на допомогу

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024