Сполучені Штати наразі не бачать ознак переміщення ядерної зброї РФ в Білорусь

27 Березня 2023, 12:25
Сполучені Штати наразі не бачать ознак переміщення ядерної зброї РФ в Білорусь 345
Сполучені Штати наразі не бачать ознак переміщення ядерної зброї РФ в Білорусь

Сполучені Штати не бачили жодних ознак переміщення Росією ядерної зброї в сусідню Білорусь чи в будь-яке інше місце.

Про це заявив речник Ради національної безпеки Джон Кірбі в неділю в ефірі телеканалу CBS, повідомляє Європейська правда.

Президент РФ Путін оголосив під час телеінтерв'ю 25 березня, що Москва та Мінськ досягли домовленості про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

«Ми не бачили жодних ознак того, що він (президент Росії. – ред.) виконав цю обіцянку або переміщував ядерну зброю», – зауважив Кірбі.

За його словами, США також не бачили жодних ознак того, що Путін має будь-який намір застосувати ядерну зброю проти України. 

Кірбі підкреслив, що наразі ніщо не змусило США змінити свою власну позицію щодо ядерного стримування.

«Зважаючи на риторику, яка лунає з Москви, і на риторику, яка лунає з початку війни, ми не бачимо нічого такого, що змусило б нас змінити нашу стратегічну позицію щодо стримування», - сказав речник.

Північноатлантичний альянс в неділю розкритикував небезпечну та безвідповідальну ядерну риторику Росії, додавши, що стежить за ситуацією.

Нагадаємо, 25 березня президент Росії Путін оголосив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, сховище для неї буде готове до липня.

Після заяви Москви про розміщення тактичної ядерної зброї у Білорусі Міністерство оборони США заявило у суботу, що немає жодних ознак підготовки Росії до застосування ядерної зброї.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024