Повідомили подробиці майбутнього візиту Володимира Зеленського до Польщі

03 Квітня 2023, 14:45
Повідомили подробиці майбутнього візиту Володимира Зеленського до Польщі 960
Повідомили подробиці майбутнього візиту Володимира Зеленського до Польщі

Візит Президента України Володимира Зеленського до Польщі матиме розгорнуту програму, зокрема, передбачені переговори глав держав у форматах віч-на-віч та у складі делегацій.

Передає Укрінформ.

«Цей візит є символічним: Президент Зеленський приїжджає офіційно, це анонсується», – підкреслила голова канцелярії Президента Польщі Гражина Ігначак-Бандих.

За словами чиновниці, одноденний візит до РП глава Української держави здійснить разом із дружиною Оленою.

Візит розпочнеться з церемонії привітання глав держав перед президентським палацом. Згодом відбудеться зустріч президентів у форматі віч-на-віч, потім – зустріч делегацій двох країн у розширеному складі.

Ігначак-Бандих зазначила, що український лідер дуже хоче зустрітися з українцями, які проживають у Польщі, а також поляками. Ця зустріч має відбутися на території Королівського замку, її транслюватимуть на телеекранах на Замковій площі в центрі міста. Вхід на площу буде відкритим, питання щодо доступу на подвір’я Королівського замку ще вирішується.

Голова канцелярії президента РП запевнила, що у Польщі належним чином готуються до візиту.

Він відбудеться на запрошення Президента РП Анджея Дуди, українська сторона його підтвердила відносно нещодавно. Ігначак-Бандих зауважила, що коли Президент України 27 березня написав у Твіттері про розмову з Дудою і про те, що триває підготовка до важливих подій, ішлося саме візит до Варшави.

Голова канцелярія Президента Польщі повідомила, що план переговорів обох лідерів у вузькому та широкому колі усе ще узгоджується.

«Політична ситуація - підтримка України та подальші кроки. Нагадаємо, цього року у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Цей саміт ... має бути дуже важливим у контексті українських питань, ця тема обов'язково обговорюватиметься», – підкреслила Ігначак-Бандих.

За її словами, обговорюватимуться також економічні питання, відбудова України, історична проблематика.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024