У Польщі помер українець, який вчинив спробу самоспалення біля генконсульства

17 Квітня 2023, 20:20
У Польщі помер українець 1141
У Польщі помер українець

У лікарні міста Краків помер 62-річний громадянин України, який у минулий четвер підпалив себе біля черги до генконсульства України у Кракові.

Інформацію підтвердила речниця спеціалізованої лікарні імені Ридигера у Кракові Едита Пшибильська, передає RMF24.

«На жаль, попри зусилля лікарів-спеціалістів Малопольського опіково-пластичного центру, сьогодні вдень помер пацієнт, який 13 квітня потрапив у важкому стані до лікарні Ридирега внаслідок поранень після самопідпалу перед українським консульством», - повідомила Пшибильська.

В опіково-пластичному центрі чоловіку зробили операцію, від самого початку його стан був критичний.

Як повідомляють польські медіа, 13 квітня вранці чоловік стояв у черзі до генконсульства у Кракові. У певний момент він почав вигукувати українською мовою щось про «корупцію», закликав усіх повертатися до України і боротися за свою країну. Потім витягнув банку з легкозаймистою рідиною, вилив її на себе і підпалив. Чоловік почав бігти, а очевидці і поліція намагалися йому допомогти, гасили вогонь. На місце події викликали рятувальників.

Прокуратура у Кракові відкрила справу по цьому факту.   

У МЗС України у минулий четвер інформували, що генконсульство України у Кракові взаємодіє із польськими правоохоронцями, які розпочали розслідування, аби встановити причину та всі обставини трагедії. Консули також тримали на контролі надання чоловікові медичної допомоги та встановлювали зв‘язок із його рідними.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024