Володимир Зеленський прибув до Японії: деталі

20 Травня 2023, 14:51
Володимир Зеленський 468
Володимир Зеленський

Зеленський приїхав до Японії на саміт G7.

Про це він повідомив у телеграмі.

«Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим», – йдеться в дописі.

Згодом Президент України написав:

«У Японії зустрівся із Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Подякував за лідерство Великої Британії в міжнародній коаліції винищувачів.

Обговорили подальшу реалізацію домовленостей, досягнутих під час перемовин у Великій Британії, які відбулися 14 травня. Поспілкувалися про розвиток двосторонніх відносин між Україною та Великою Британією та скоординували наші позиції напередодні участі в саміті «Групи семи».»

Президент також зустрівся із Прем’єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні

Сторони обговорили оборонну й політичну підтримку України з боку Італії та перші результати візиту до Італії, який відбувся 13 травня. 

Президент України зустрівся з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем

Вони обговорили перебіг реалізації рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо вступу  України до Європейського Союзу.

Окрему увагу приділили питанню експортних обмежень на українську аграрну продукцію з боку низки країн Євросоюзу та неприпустимість їх продовження після 5 червня.

Обговорили конкретні шляхи реалізації української формули миру та консолідацію світової підтримки нашої мирної ініціативи.

Скоординували позиції напередодні засідання саміту «Групи семи»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024