У Польщі на будинок впав загадковий предмет, прокуратура проводить розслідування

23 Травня 2023, 16:15
У Польщі на будинок впав загадковий предмет 310
У Польщі на будинок впав загадковий предмет

Невідомий предмет впав на житловий будинок у Ракові у Великопольському воєводстві Польщі, пробивши наскрізь дах. 

Предмет завдав серйозних пошкоджень даху, пробив його і впав усередину, зупинившись на підлозі горища. Внаслідок інциденту, що стався ще в квітні ніхто не постраждав, пише Європейська правда з посиланням на RMF FM.

Мешканець будинку розповів, що виявив дивний предмет, коли повернувся додому з роботи. 

«(В даху. – Ред.) була така дірка, наче її залишила якась бомба. Вона була приблизно метр на 70 см», – зазначив він.

За словами очевидців, предмет виглядав наче частина чавунного кола. Коли він полетів униз і розбився, то розламався навпіл. Один елемент важив близько двох кілограмів.

Про інцидент проінформували поліцію та військову поліцію, справу розслідує прокуратура Великопольського воєводства в Коніні. 

Слідчі звернулися до служб, які розслідують інциденти в цивільній і військовій авіації, однак ті виключили, що об'єкт був компонентом літака.

Прокуратура також звернулася за допомогою до Польського агентства аеронавігаційних послуг. Воно встановило, що в момент, коли чавунний предмет продірявив дах, над Раковом пролітав літак до Ірландії. У тамтешньому аеропорту технічні бригади перевіряли, чи не відвалилися якісь деталі від борта, однак машина виявилась цілою.

Справу також розслідувала військова поліція, але вона вирішила, що не має компетенції вести провадження. 

Прокуратура Коніна разом з поліцією міста Слесін розглядають несподівану версію, що предмет був частиною сільськогосподарської машини, яка могла від'єднатися від неї під час роботи. Остаточний висновок з цього приводу має зробити експертиза. 

Нагадаємо, в кінці квітня Міністерство національної оборони Польщі повідомило, що в Замості, приблизно за 15 км від Бидгоща, знайшли залишки невстановленого військового об'єкта. 

Читайте також: У Польщі в лісі знайшли уламки об’єкта, схожого на ракету

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024