Росія розмістить у Білорусі нестратегічну ядерну зброю

25 Травня 2023, 11:30
Росія розмістить у Білорусі нестратегічну ядерну зброю 779
Росія розмістить у Білорусі нестратегічну ядерну зброю

Міністри оборони Білорусі та рф Хренін та Шойгу підписали у четвер документи щодо розміщення нестратегічної ядерної зброї на території Білорусі.

Глави військових відомств обговорили у Мінську військово-політичну обстановку та питання військово-технічного співробітництва між оборонними відомствами, а також підписали документи, що визначають порядок утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь, повідомляє Наша ніва

«Розміщення нестратегічної ядерної зброї є дієвою відповіддю на агресивну політику недружніх нам країн», — заявив Хренін під час зустрічі з Шойгу.

Росія, розміщуючи нестратегічну ядерну зброю на території РБ, не передає її Білорусі, контроль над нею та рішення про застосування залишається за москвою, заявив Шойгу.

За його словами, для «забезпечення військової безпеки, у тому числі захисту західних кордонів союзної держави в Республіці Білорусь, пильна увага приділяється питанням готовності та здатності збройних сил країни виконати завдання за призначенням».

У рамках військового та військово-технічного співробітництва між країнами вжито заходів щодо нарощування бойового потенціалу регіонального угруповання військ, у тому числі оснащення новими сучасними зразками озброєння, такими як оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер-М», зенітною ракетною системою С-400.

Повідомляється про переобладнання літаків Су-25 із можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерному обладнанні, а «військовослужбовці РБ пройшли навчання на полігонах росії та здобули практичні навички в їх експлуатації».

Читайте також:  Путін заявив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю у Білорусі

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024