У Чехії поліція почала перевірку через піднятий прапор ПВК «Вагнера»

28 Травня 2023, 18:15
У Чехії поліція почала перевірку через піднятий прапор ПВК «Вагнера» 368
У Чехії поліція почала перевірку через піднятий прапор ПВК «Вагнера»

У Чехії поліція почала перевірку у зв’язку з тим, що жінка з міста Зноймо підняла прапор найманців ПВК«Вагнера».

«Поліція знайома з цим випадком. Ведеться перевірка, однак, коментарі передчасні», – заявив ЗМІ речник чеської поліції Давид Чалоупка, повідомляє Czech Radio.

Прапор ПВК «Вагнера» на своїй ділянці підняла чеська громадянка Люція Бріхтова, чий обліковий запис у Facebook, де розміщені відповідні фотографії, переповнений проросійськими та антиукраїнськими постами. 

Жінка впевнена, що в її діях немає нічого протизаконного, оскільки вона не демонструє Z-символіку, яка є знаком російського вторгнення в Україну, і за яку нещодавно був засуджений учасник демонстрації в Празі.

31-річного демонстранта Якуба Яшека, який вийшов 11 березня цього року у Празі на маніфестацію з нашивкою «Z» на рюкзаку і логотипом ПВК «Вагнер» на рукаві куртки, було визнано винним за заперечення факту геноциду, його схвалення і виправдовування до шести місяців позбавлення волі умовно, з відстрочкою на два роки. 

Яшеку заборонили протягом одного року приїжджати до Праги, на нього наклали штраф у розмірі 12 000 крон (близько 500 євро).

Читайте також:  Біля українського посольства в Чехії встановили стіну пам’яті та підтримки Бучі й України

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024