Німеччина вперше з початку війни РФ проти Україні депортувала росіян

31 Травня 2023, 18:25
Німеччина вперше з початку війни РФ проти Україні депортувала росіян 188
Німеччина вперше з початку війни РФ проти Україні депортувала росіян

Влада Німеччини вперше з початку повномасштабної війни РФ проти України депортувала росіян.

У лютому 2022 року після російського повномасштабного вторгнення в Україну Німеччина призупинила депортації в РФ. Це пояснювали забороною на пряме авіасполучення з Росією, а також зведеними до мінімуму контактами між органами безпеки двох країн, повідомляє Європейська правда.

Після цього першу депортацію росіян із Німеччини провели в березні. У Баварії двох громадян РФ доправили регулярним авіаційним рейсом до Сербії, звідки вони вилетіли додому. Один з депортованих росіян був засуджений за скоєння злочину.

В земельному відомстві з питань притулку та депортації Баварії зазначили, що поліція їх не супроводжувала, бо «не очікувалося опору».

Окрім того, Німеччина, у відповідь на обмеження Росією чисельності німецьких держслужбовців на її території, відкликала дозвіл на роботу чотирьох із п’яти консульств Росії у Німеччині.  

Речник МЗС Німеччини у Берліні оголосив, що ФРН реагує на скорочення Росією чисельності усіх співробітників німецьких дипломатичних представництв та інших організацій, як Гете Інститут, до 350 осіб, і у відповідь закриває чотири російські консульства.

За його словами, російську сторону проінформували про рішення 31 травня і Москву просять остаточно згорнути роботу цих консульств до 31 грудня 2023 року. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024