Президент Чехії зустрівся із маленькою українкою, яку цькували однокласники

11 Червня 2023, 15:25
Президент Чехії зустрівся із маленькою українкою, яку цькували однокласники 794
Президент Чехії зустрівся із маленькою українкою, яку цькували однокласники

Президент Петр Павел зустрівся з українською дівчинкою, яка зазнала знущань з боку однолітків у Чехії, куди виїхала, рятуючись від війни. 

Президент Чехії заявив, що загалом засуджує можливі знущання, приниження і насильство в школах, але у випадку з дитиною, яка була змушена покинути свою країну через війну, він вважає їх особливо ганебними. Про це Павел написав у Twitter, опублікувавши фото із зустрічі з українською школяркою.

За даними ЗМІ, інцидент стався під час шкільної екскурсії учнів початкової школи в Опочно в Ричновську. На відео, що поширюються в соціальних мережах, видно, що маленька українка зазнала знущань з боку однокласників під час шкільної екскурсії, – школярі, серед іншого, лаялися і плювали на дівчинку.

Директорка школи після події повідомила ЗМІ, що школа вирішить проблему з батьками і що вона, безумовно, засуджує таку поведінку.

Президент Чехії позитивно оцінив те, що школа і батьки вирішили питання і дівчинка отримала вибачення. «Але шрами на душі залишаться...Я засуджую знущання, приниження і насильство в школах взагалі. А у випадку з дитиною, якій довелося покинути свою країну і друзів через війну, і якій ми запропонували безпечний притулок, це особливо ганебно», – констатував він.

Міністр освіти Мікулаш Бек також відреагував на відео, заявивши, що «булінг у будь-якій формі є абсолютно неприйнятним», і закликав вчителів рішуче протистояти цьому у своїх класах. 

Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан у Twitter назвав «плювок в обличчя дитини плювком в обличчя всієї нашої цивілізації». 

«Діти просто переймають наші моделі поведінки. І вони яскраво показують, наскільки жорстокими і дурними ці моделі іноді бувають», – додав він.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024