Поранену в Україні вівчарку вилікували – вона вже тренується у будапештській поліції

12 Червня 2023, 10:25
Пес Рембо, який був поранений під час обстрілу/фото BRFK 276
Пес Рембо, який був поранений під час обстрілу/фото BRFK

Важко поранену німецьку вівчарку Рембо, яка разом з українськими військовими постраждала під час російського обстрілу на Харківщині, вдалося вилікувати.

Зараз Рембо тренується у будапештській поліції, повідомляє АР.

Зазначається, що осколки пошкодили праву частину голови й не було впевненості, що собака виживе. Після першої операції вівчарку доставили у безпечне місце на заході України. Згодом пораненого пса було перевезено угорською організацією з порятунку німецьких вівчарок до реабілітаційного центру під Будапештом. Там Рембо зробили повторну операцію – було реконструйовано щелепу, ампутовано праве вухо і видалено кілька зубів.

Пізніше 3-річну німецьку вівчарку забрав до себе підполковник поліції Будапешта Дюла Деско, забезпечивши їй подальше навчання і притулок. За словами офіцера, Рембо «дуже доброзичливий» і робить значні успіхи в навчанні.

«Робота з ним вимагає більшого терпіння і більшої уваги, оскільки ми не знаємо, які психічні проблеми викликала у нього травма голови. Але Рембо відкритий до людей і приймає їх, попри травми й шок, яких він зазнав», – сказав Деско.

За даними будапештської поліції, зараз Рембо вчиться взаємодіяти з дітьми, людьми похилого віку і людьми з інвалідністю на поліцейських кінологічних заходах та в реабілітаційних установах.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024