У Польщі відкрився музей воєнних трофеїв, здобутих на війні з росіянами

13 Червня 2023, 09:25
Музей воєнних трофеїв у Гданську 580
Музей воєнних трофеїв у Гданську

Фундація Gremi Personal відкрила в Гданську (Республіка Польща) музей воєнних трофеїв. Там – речі російських військових, уламки російської техніки й не тільки. 

Кожен експонат нового музею має свою унікальну історію, ознайомитися з якою тепер можуть всі охочі, повідомляє Yavp.pl.

«Допомагаючи українським військовим, ми одного разу отримали від них несподіваний подарунок – уламки корпусу збитого російського гелікоптера Ка-52. Після цього ми подумали, що варто в Польщі створити музей таких воєнних трофеїв. Зараз ми постійно отримуємо їх від українських військових, а колекція уже налічує кількадесят екземплярів», – розповів генеральний директор компанії Gremi Personal Томас Богдевич.

Демонстрацією здобутих трофеїв ініціатори створення музею хочуть нагадати, що війна досі триває і несе жахливі наслідки для України та українців. 

Варто додати, що новостворений музей військових трофеїв – незвичний. Представлені в ньому експонати постійно мінятимуться. Усе через те, що їх реалізовуватимуть через аукціони, взяти участь у яких зможе кожен охочий. Уже зараз аукціон діє на сайті фундації Gremi Personal, де можна побачити фото, опис предметів та стартові ціни. 

Читайте також: Міністерство культури Польщі допоможе у діджиталізації музейних фондів України

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024