США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 325 мільйонів доларів

13 Червня 2023, 19:45
США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 325 мільйонів доларів 549
США оголосили про новий пакет допомоги Україні на 325 мільйонів доларів

Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок оголосив про новий пакет військової допомоги для України вартістю 325 мільйонів доларів, до якого входять додаткові боєприпаси й бронетехніка.

Новий пакет американської військової допомоги Україна отримає в межах механізму Presidential Drawdown Authority, який передбачає надання техніки й боєприпасів з військових складів, повідомляє Європейська правда.

До нового пакета входять «критично важливі засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкова зброя, броньована техніка та інше обладнання, необхідне для зміцнення сил України на полі бою».

У Пентагоні окремо уточнили, що йдеться про боєприпаси для зенітно-ракетних комплексів NASAMS, зенітні комплекси Stinger і протитанкові комплекси Javelin, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; 15 бойових машин піхоти Bradley і 10 бронетранспортерів Stryker, ракети TOW, протитанкові комплекси AT-4, понад 22 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї та гранат, підривні боєприпаси для розмінування місцевості, засоби тактичного захищеного зв'язку, а також запасні частини та інше польове обладнання.

«Росія почала цю неспровоковану війну проти України. Росія може закінчити її будь-якої миті, вивівши свої війська з України та припинивши свої жорстокі атаки на українські міста й українців», – зазначив держсекретар США.

«Поки Росія цього не зробить, Сполучені Штати й союзники та партнери будуть спільно підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – додав він.

Загальний обсяг військової допомоги США для України з початку повномасштабного вторгнення, згідно з офіційними даними американського Міноборони, без урахування останнього пакета становить понад 39,7 мільярда доларів США.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024