В Україні викрили фейк російської пропаганди

19 Червня 2023, 11:00
В Україні викрили фейк російської пропаганди 1240
В Україні викрили фейк російської пропаганди

Повідомлення російських ЗМІ про те, ніби Польща спровокувала дипломатичний скандал, коли не дозволила службі безпеки президента ПАР та журналістам вийти з літака у Варшаві, є брехнею.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

«Брехня: поляки спровокували дипломатичний скандал, коли не дозволили службі безпеки президента ПАР і журналістам вийти з літака у Варшаві. Ця делегація прямувала до Києва з миротворчою місією, тож вчинок Польщі – приниження. Про це пишуть російські ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що насправді члени делегації порушили правила вʼїзду до Польщі – вони мали зброю, на провезення якої не було дозволу.

«У Прикордонній службі Польщі заявили, що членам делегації дозволили залишити літак, але вони вирішили залишитися на борту», – заявили у Центрі стратегічних комунікацій.

Урядовий Уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин зазначив, що якби делегація мала всі дозволи, не було б жодних проблем.

Читайте також:  Варшава спростувала фейк Кремля про нібито участь польських військових у війні в Україні

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024