У Польщі на офіційному рівні COVID перестав бути загрозою

19 Червня 2023, 14:15
COVID 910
COVID

Польща офіційно скасовує стан ковідної епідемічної загрози.

У Віснику законів опубліковано розпорядження міністра здоров'я Адама Нєдзєльського про скасування в Польщі стану епідемічної загрози через коронавірус, інформує Район.Закордон.

Згідно з документом, це станеться з 1 липня 2023 року. На цю дату слід звернути особливу увагу громадянам України, бо скасування стану епідемічної загрози принесе низку правових змін у статусі багатьох українців, які проживають у Польщі.

Йдеться про українців, чиї національні візи та карти тимчасового побиту закінчились під час станів епідемії й епідемічної загрози, а на наступні карти побиту вони не подавалися, бо їхнє перебування в Польщі й так вважалося легальним. Таким особам видані раніше візи та дозволи на проживання будуть автоматично продовжені ще на 30 днів, починаючи з 1 липня. На такий же період продовжиться і термін для подачі документів на отримання нового дозволу на проживання.

Тобто протягом 30 днів з моменту скасування стану епідемічної загрози (до 30 липня) потрібно буде подати документи на отримання дозволу на проживання (карти побиту). Інакше подальше перебування в Польщі вважається незаконним. У зв'язку з війною ніхто і нікого примусово поки що не депортуватиме з Польщі в Україну. Натомість депортацію можуть швидко застосувати («заднім числом») після закінчення війни до тих українців, які проґавлять цей 30-денний термін для подачі документів на нові дозволи на проживання в Польщі.

Читайте також: Робили перед зустріччю з Путіним: хакери показали COVID-тести Лукашенка і його сина

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024