«Ми маємо вирішувати, що робити далі»: білорусів закликають об'єднатися та врятувати батьківщину

24 Червня 2023, 12:23
«Ми маємо вирішувати, що робити далі»: білорусів закликають об'єднатися та врятувати батьківщину ВІДЕО 2061
«Ми маємо вирішувати, що робити далі»: білорусів закликають об'єднатися та врятувати батьківщину

Представник Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі з оборони та безпеки Валерій Сахащик звернувся до білорусів. На тлі подій у росії він закликав народ об'єднатися.

Відеозвернення Сахащика опублікували білоруські ЗМІ.

«Всі мислячі люди розуміли, що Російська Федерація побудована на брехні, корупції та беззаконні», - сказав представник Спільного кабінету з питань безпеки і оборони. — Ми спостерігаємо початок активної фази цього процесу. Ми не знаємо, що буде завтра", - сказав він.

Підполковник вважає, що проросійський шлях, яким Лукашенко вів країну усі ці роки, завів Білорусь у глухий кут.

«І ми повинні вирішити, що робити далі, і вирішити швидко, тому що або ми скористаємося цим історичним шансом і станемо успішною європейською країною, або ми втратимо все, і сама назва Республіка Білорусь залишиться тільки в книгах. Перш за все я хочу звернутися до білоруських військових. Нам нема на кого покластись. Але ми з вами, об'єднавшись, обов'язково впораємося. Об’єднаємо націю, збережемо Батьківщину, все інше – потім».

Сахащик звернувся до військовослужбовців 38-ї десантної бригади та інших військових частин, аби ті «налаштувалися на їхню хвилю та були на зв'язку».

Нагадаємо, просто зараз в росії починається громадянська війна – заколот приватної військової компанії «Вагнер» на чолі з Євгеном Пригожиним.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024