Лукашенківці не спішать допомагати путіністам

24 Червня 2023, 17:30
Лукашенківці не спішать допомагати путіністам 400
Лукашенківці не спішать допомагати путіністам

З'явилося звернення Ради Безпеки Республіки Білорусь. У ньому РБ висловлює підтримку Росії, проте конкретики чи подальших планів щодо допомоги там немає.

Текст звернення опублікували на сайті МЗС Білорусі.

«Білорусь була і залишається союзником Росії, який повністю розділяє цілі та завдання СВО. Ця важка, вимушена та виправдана місія із захисту російських людей на Донбасі. Фактично точиться боротьба за майбутнє слов'янського світу. Білоруси та росіяни – братні народи, наші держави пов'язані політичним союзом. І ми не можемо залишатися осторонь подій, що відбуваються на півдні Росії. Будь-яка провокація, будь-який внутрішній конфлікт у військових та політичних колах, в інформаційному полі та громадянському суспільстві – подарунок колективному Заходу. Навіть якщо зацікавлені сили і не стоять біля витоків подібних сценаріїв, то не прогавлять шанс їх розвинути і очолити. Це може спричинити катастрофу», – йдеться у повідомленні.

Білоруський радбез вважає, що не було нічого страшнішого в історії Росії, ніж смута – «руйнівна та безглузда за своєю суттю».

«Ми закликаємо до голосу розуму. У цей скрутний час усі, хто сьогодні залучений до неприпустимого протистояння всередині єдиного у своїх цілях військового братства, потрібні там, де вирішується майбутнє слов'янського світу, доля мільйонів наших людей. Білоруський народ завжди був і буде із Росією», – такими словами закінчується звернення Радбезу РБ.

Зважаючи на це, Росія навряд може розраховувати на силову підтримку від Білорусі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024